Syv israelere med frostskader fjøjet hjem fra Himalaya

Syv israelere med frostskader er blevet fløjet hjem fra deres sneskred-ramte ekskursion til en bjergtop i Himalaya og er blevet indlagt til behandling på hospitaler i Jerusalem og Tel Aviv.

Et læge-redningshold fra Israel er blevet sendt til Nepal for at hjælpe tilskadekomne israelere.

Mindst 39 personer, heraf tre israelere, blev dræbt af den voldsomme snestorm og det efterfølgende sneskred. En halv snes israelere er stadig indlagt på hospital i Katmandu.

Eftersøgningen intensiveres efter endnu en israeler, en 36-ǻrig kvindelig turist ved navn Michal Cherkesky.

De overlevende fortæller, hvordan de overlevende prøvede at redde hinanden, og at nogle kom til at betale for dette med livet.

En israelsk kvinde, Maya Ora, siger til israelsk TV, at hun måtte gå i sne der var halvanden meter dyb og så omkomne medrejsende ved vejsiden. Hun fortalte, at trak en turist ud af dyb sne.
– Vi så vores venner dø i sneen, beretter hun.

En af de tilskadekomne israelere, Shira Lasri, mistede en ven, Nadav Shoham.
– Der skete et mirakel for mig, siger hun. Min ven, Nadav, var ved min side. Han blev dræbt. En anden ven kom alvorligt til skade. Gud ske lov, at jeg er allright. Vi gik i otte timer i vanvittig kulde. Folk døde omkring os. Jeg er i chok og håber at vågne for at opdage, at dette ikke er hændt

Udover israelere var der turister fra Canada, Polen, Indien og Slovakiet.


Artiklen fortsætter efter annoncen:En flåde af helikoptere fra den nepalesiske hær blev brugt i eftersøgnings- og redningsarbejdet.

Thorong La, hvor sneskredet skete, er det højeste pas på Annnapur-ruten i 5414 meters højde.

Det var den anden større bjergkatastrofe i Nepal i år. I april blev 16 dræbt ved et sneskred på Mount Everest, den højeste bjergtop i Himalaya.


Artiklen fortsætter efter annoncen: