Bibelen?

Af Eva Jørgensen Journalist
Af Eva Jørgensen
Journalist

Jeg har fået en ny. Den er rigtig fin med metallic glans på siderne. Jeg har pyntet den med lidt pink også. Det skal der til.

Jeg er så glad for den. Jeg har den altid med mig. Uanset om jeg bare er væk hjemmefra i fem minutter, viger den aldrig fra min side. Selv hvis jeg tager på ferie, glemmer jeg den aldrig.
Og jeg har den ikke kun til pynt. Det bliver brugt til stort set alt. Det er svært for mig at tænke på en livssituation, hvor den er unødvendig. Nåh nej, den er måske ikke så god til at hakke løg og rede seng og den slags, men ellers kommer den hele vejen rundt.
Den kommer også i brug, når jeg er sammen med mine venner. Måske deler vi noget, vi har læst. Eller tjekker om noget andet er rigtigt. Det kan også være, at den bare hjælper os til at være stille sammen.
Jeg bruger den også, når jeg selv søger stilhed og fordybelse. Nogle gange bliver jeg i stedet fanget af en spændende historie eller vigtigt citat, mens den andre gange forsyner mig med selve klangbunden for min tid med Gud.

Det allerbedste er den måde, som den åbner verden op for mig på. Jeg kan føle mig helt alene, men når jeg så finder den frem, minder den mig om, at det er jeg ikke. Jeg er faktisk aldrig helt alene, når jeg har den med mig.
Nogle mennesker fokuserer hele tiden på alt det, der kan diskuteres ved den. Men sådan er jeg ikke. Jeg går til den med et simpelt sind og bruger det, som jeg kan forstå og have gavn af. Resten må de andre rode med.
Det er dog sket, at folk omkring mig har antydet, at jeg har et afhængighedslignende forhold til den. Enten affærdiger jeg dem hurtigt, eller også forklarer jeg om de mange måder, den forbedrer mit liv på – hvis man nu skal være afhængig, er det om at være afhængig af noget godt, ikk?

Den er en af mine mest skattede ejendele. Jeg har overvejet at få den specialforsikret, for jeg har svært ved at forestille mig et sundt og helt menneskeliv uden den, og det er sket flere gange, at jeg har mistet dens forgængere. Men i stedet vælger jeg at give den et smukt hylster. Det skulle kunne beskytte mod det værste, og tyve er det svært at gardere sig mod alligevel.
Hvad? Tror du jeg snakker om Bibelen? Gid jeg gjorde. Men det er nu bare min mobiltelefon.