Anderledes lovsang

s22_timestandsstill_CD_CoverDa jeg første gang lyttede til albummet ”Time stands still”, var jeg faktisk en smule skeptisk, da det ikke lige er det, som jeg plejer at forbinde med lovsang, og ikke lige er den genre, som jeg plejer at lytte til.

Når jeg tænker på lovsang, er det jo sådan noget, hvor man skal føle en masse, komme ind i en helt speciel stemning og få skabt nogle forskellige tanker – men det behøves det jo egentlig slet ikke at være. Det kan også være nogle sange med gang i, som bare gør en helt vildt glad. Et album skal jo ikke nødvendigvis sætte en masse tanker i gang – det kan også bare være skrevet for glædens skyld. ”Time Stands Still” kommer med nogle rigtig gode og energiske sange; jeg er personligt rigtig glad for sangen ”Walk on Water”, som er sunget med Hillsongs Melodie Wagner, hun bidrager med hendes helt unikke og smukke stemme.
Dét, som gør albummet så anderledes, er den måde, de har lavet musikken på. Det er jo et rockalbum, som består af disse glade sange, som er deres form for lovprisning. De formår at lave noget tilbedelsesmusik, hvor det virkelig gælder om at tilbede på den vilde måde; der skal danses og glædes.
Så igennem disse 15 sange vi hører, har Family Force 5 vist en hel ny vej indenfor kristen lovsang, og de gør det egentlig helt udmærket. Albummets stærkeste egenskab er helt klart dets energi. På albummet er der en del sange, som bare brænder igennem med budskabet om at have en passion for livet og det med at have en mening med livet. Vi lever ikke bare for at leve, men vi lever for noget, som er større end os selv.
Dette album vil enten få dig til at ryste på hovedet og måske slukke for det igen – eller det vil få dig til at glædes over noget energisk musik og måske få foden til at vippe rytmisk med på sangene.
Sara Grønkjær