Overrasket over højt niveau i Rwanda

s22_stor_overrasketHvis man gik og troede, at unge i Afrika kun lærte, hvad de kunne opsnappe fra deres forældre, så tog man fejl.

Det har to gymnasie-klasser fra Vejlefjordskolen opdaget på deres studietur til Rwanda.
De besøgte bl.a. NU Vision High School i Kigali.
– Vores første indtryk var orden. Der lå ingenting og flød, alle sad i klasserne, og de få elever, man kunne se, var iført pæne rengjorte skoleuniformer – på trods af den bagende middagssol, fortæller de på deres blog.
– Vi besøgte en klasse, hvor tavlen var fyldt med lærerige noter fra en økonomitime. Vi kom hurtigt i samtale med dem, hvor vi hurtigt opdagede deres veludviklede engelskfærdigheder.
Desuden fortalte de os om deres rimelig strenge skolestruktur. Blandt andet var drenge og piger adskilt under andagt og spisning, og desuden kunne de ikke besøge hinanden i deres bygninger.
Sammenlignet med Danmark virkede skoledagen længere og mere krævende. De blev vækket klokken fem og skulle sidde i skolen klokken 6-16. Nogle af eleverne havde aftenundervisning fra 19-21. Plus store mængder af lektier, som blev pålagt dem under eksamensperioden, hvor vi besøgte dem.
Vi fik at vide af eleverne, at det var en af de bedre high schools i Rwanda, men niveauet var for os stadig overaskende højt. Rwanda er i rivende udvikling, og de har indset, at det er ved at uddanne deres unge, at samfundet kan forbedres og udvikles, fortæller gruppe 1 (Lars, Kelvin, Jacob og Anna) på deres blog på www.same-same.dk, hvor man kan følge dem dag for dag.
Henri.