Et hårdtslående kald til vækkelse

American Arson er et tomandsband fra Detroit, Michigan, som beskriver sig selv som “En væg af lyd”. Det kan umiddelbart lyde lidt overdrevet, når der blot er tale om én guitarist og én trommeslager, men Jesse Gentry bag slagtøjet og Evan Baker på guitaren og bag mikrofonen har i nu ti år smadret igennem med gennemtrængende rockmusik, som både kalder til social bevidsthed og lovprisning.

Sand & Cinder, Tide & Timber er bandets meget ambitiøse anden udgivelse på det kristne metal- og hardcorepladeselskab Facedown Records. De slog først igennem med deres labeldebut tilbage i 2020 på albummet A Line in the Sand. Dette var en kæmpe positiv overraskelse på den hårde rockscene, og siden har vi ventet på, hvad der skulle følge op, og duoens nyeste output skuffer ikke.

Albummet er sølet til i rendyrket passion og intensitet, der er båret af, ikke bare den overraskende tunge lydvæg, som de to musikere skaber, men også den rødglødende ildhu, der skinner igennem i de kraftige omkvæd og melodier. Der er en gennemgående tematik på albummet omkring frustrationer over den kristne musikindustri, hykleriet blandt dem, som ikke har noget imod at vende troen ryggen, efter man har fået alt det ud af den, man kunne.

Samtidigt er der dog en overvægt af håb, og i stedet for fordømmelse af denne slags mennesker er der et kald og en opfordring til at vende verden ryggen og vende tilbage til livets vej. Især det sidste nummer, “Blood”, er et meget følelsesladet nummer, som minder os om, hvad det egentlig er, vi som kristne kan se frem til, når Herren vender tilbage, og at vi skal holde fast i dette håb, som vi vil holde fast i vores mest elskede.

American Arson excellerer i at kombinere den hårde og energiske, nærmest punkede energi med en dybsindig og meget spirituelt centeret lyrik. Dette album er nok det bedste og mest komplette billede af sig selv, som bandet har udgivet, og det kan varmt anbefales som en introduktion for nye lyttere.

Kunstner: American Arson
Titel: Sand & Cinder, Tide & Timber
Genre: Post-Hardcore/Hard Rock
Download: itunes.dk – Pris: 69,00 kr.