Hemmelige palæstinensisk-israelske forhandlinger

Israels hemmelige “bag-kanal” med palæstinenserne er blevet afsløret, da det oplyses, at Israel og Hamas hemmeligt har afholdt indirekte forhandlinger om Gaza.

Mens statsminister Benyamin Netanyahu og den palæstinensiske præsident Mahmoud Abbas udveksler beskyldninger mod hinanden for åbent tæppe i FN, forekommer det, som om israelske og palæstinensiske forhandlere er ved at udarbejde en politisk plan, der vil fremme et samarbejde mellem de to sider.

Den palæstinensiske deltager er statsministeren for den palæstinensiske enhedsregering, Rami Hamdallah. Hans forhandlinger med israelerne er parallelt med de indirekte forhandlinger i Kairo mellem Israel og Hamas og andre terror-fraktioner.

Ifølge en senior talsmand inden for Den palæstinensiske Myndighed (PA) har en top israelsk repræsentant mødtes med Hamdallah. De drøftede, hvordan Israel kan mindske Gaza-indbyggernes lidelser i kølvandt på operation “Protective Edge” (“Beskytttende kant”).

En senior israelsk embedsmand bekræfter, at drøftelserne var “koordinerede og havde som mål at ændre situationen på jorden”, og at de blev afholdt udover våbenhvile-forhandlingerne i Kairo.

– Målet, siger denne kilde, er at sikre, at der er tilsyn med hvad der sker i Gaza, og at dette sker enten med FN eller PA. Vi må koordinere vores bevægelser og ændre situationen på jorden for Gazas indbyggere. Vi sigter mod at “cementere” våbenhvilen.