Se på tegnene

Nissen, Henri_(FRITSKRABT)_RGB_2894I den vestlige kristendoms-opfattelse har vi i mange år slet ikke haft det overnaturlige med – og derfor heller ikke set Guds tegn. Det skyldes, at kirken ligesom resten af samfundet er dybt præget af gudløs rationalisme.

Derfor er kristendommen ofte blevet indsnævret til kun at handle om en udlægning af det overnaturlige, som er sket for 2.000 år siden.
Således vil vestlige teologer, hvis de ellers er troende, nok anerkende, at stjernen over Betlehem var et tegn fra Gud. For det står der jo i Bibelen. (Mattæus kap. 2)
Men ifølge Bibelen holdt Gud ikke pludselig op med at åbenbare sig for mennesker for 2.000 år siden.
Gud viser sig stadig på det personlige plan for de mennesker, som søger sandheden og søger ham. Det er en erfaring, som mange af os kan skrive under på.
Joel profeterer også i sin bog (kap. 3) i Bibelen, at der skal ske en stor opblomstring af profetier, drømme og syner i de sidste tider – dvs. vores tid.
Jesus har også lovet – og det er nedskrevet i Bibelen, – at Gud hen mod slutningen af verdens historie – i de ”sidste tider” – vil lade nogle tegn vise sig på himlen. Det sker af omsorg for de troende, så de forstår, hvad der er ved at ske. Verden vil fortsætte sin trummerum ”ligesom i Noas dage” (Lukas 17); men de troende vil forstå tegnene, hvis de ellers kender deres bibel og ikke lukker af.
Et af de tegn, der nævnes, er netop, at ”månen skal farves til blod”. Udtrykket er ændret i de nyere oversættelser til, at ”solen skal formørkes og månen ikke skinne og stjernerne falde ned fra himlen og himlens kræfter rystes”. Netop i år og næste år kommer der fire måneformørkelser på stribe – som kaldes blodmåner, fordi månen fremstår rød – og to solformørkelser, som alle falder på jødiske helligdage. (Læs selv artiklen side 9.)
Vi kan vælge at afvise den slags som blot spekulationer. Men i så fald risikerer vi at blive taget på sengen, når Jesus pludselig kommer igen. Det er bedre at våge og bede.
Som kristne skal vi ikke blive slået ud af, at dommedag åbenbart nærmer sig. De troende kan løfte hovedet og se frem til, at ”jeres forløsning nærmer sig”. Men for verden er det en katastrofe. Tegnene bør få os til at overveje, hvad vi kan gøre lokalt og på andre måder for at hjælpe så mange som muligt til tro – før det er for sent.

Læs også: 4 blodmåner varsler afgørende begivenheder