ISIS menes at have kemiske våben ifølge israelske kilder

Ifølge nylige israelske ekspertanalyser og fotografier har ISIS kemiske våben og har brugt dem mod kurderne i kampen om Kobani i Syrien.

Brugen af kemisk ammunition skal være begyndt så tidligt som i juli ved begyndelsen af ISIS’ krig mod kurderne. Mindst tre kurdiske soldater blev dræbt ved kemiske angreb, oplyser israelske kilder.

En af disse kilder er “The Global Research in International Affairs Center (Gloria)” i IDC (Interdisciplinary Center) i Herzliya. Rapporten er skrevet af dr. Jonathan Spyer, der brugte vidnesbyrd og fotos tilvejebragt af kurdere fra Kobani for at bevise sin påstand.

De kurdiske soldater skal være blevet dræbt af giftgas, sandsynligvis svovlsennep.

USA og dets allierede har dramatisk øget luftangrebene nær Kobani og har bombet 40 ISIS-mål i de sidste 48 timer – tre gange så mange som i forrige uge.

Massakre

FN har advaret om en massakre, hvis Kobani falder til ISIS, som nu kontrollerer næsten halvdelen af byen.

FN-udsendingen Staffan da Mistura siger, at Kobani kan få samme skæbne som den bosniske by Srebrenica, hvor 8000 muslimer blev myrdet af serbere i 1995 – Europas værste grusomhed siden den anden verdenskrig – mens FN-fredstropper ikke kunne beskytte dem.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Historien omkring brug af kemiske våben har nu fået en ny drejning, efter at den syriske informationsminister Omran Al-Zoubi har beskyldt Tyrkiet for at have forsynet oprørerne med kemiske våben. Han afviste amerikanske og britiske påstande om, at Damaskus har brugt kemiske våben mod oprørsstyrker og beskyldte i stedet Tyrkiet for at have tilladt oprørerne at overføre kemiske våben over grænsen ind i Syrien.

Zoubi har overfor russisk TV afvist en amerikansk påstand om, at USA havde bevis på, at det kemiske våben var sarin og var blevet brugt i Syrien.
– Dette udsagn mangler troværdighed, siger Zoubi. Det er grundløst, en ny taktik for at lægge politisk og økonomisk pres på Syrien.
– Syrien har ikke kemiske våben og ville ikke bruge dem, hvis det havde dem, sagde han.

FN-generalsekretær Ban Ki-moon har anmodet den syriske regering om at give en gruppe af FN-inspektører uhindret adgang til Syrien for at undersøge påstandene om kemiske våben. Gruppen, der ledes af den svenske videnskabsmand Åke Sellström, kan tage til Syrien med 48 timers varsel, hvis man får indrejsetilladelse.


Artiklen fortsætter efter annoncen: