Hvordan man beder for en by

Päivi Heikkilä taler på det olympiske stadion.
Päivi Heikkilä taler på det olympiske stadion.

Den finske forbønsleder Päivi Heikkilä underviste på konferencen ”Bøn for byerne” den 3.-4- oktober 2014 på Museet Ribes Vikinger. Her er et sammendrag af en del af undervisningen.

Päivi Heikkilä henviste til, at over 600 byer i verden har oplevet en transformation som følge af de kristnes fælles forbøn.

Dette er dokumenteret af forskeren George Otis jr. Han har også talt i Aalborg for nogle år siden. Se udfordringen.dk og
www.sentinelgroup.org
www.transformations.org

Også i Finland har man ifølge Päivi Heikkilä oplevet en forandring i den åndeklige atmosfære og konkrete ændringer i samfundet, efter at de kristne gennem de sidste ti år har organiseret sig med bedegrupper i alle finske kommuner.
Efter Päivi Heikkiläs besøg på Bedehus Danmarks konference i januar opfordrede Udfordringen til, at der også i Danmark blev oprettet bedegrupper i alle danske kommuner. Det er nu sket i en lang række kommuner.

Korset over Ribe Da Päivi Heikkilä forlod Vikingemuseet i Ribe, udbrød hun pludselig: ”Der er et kors på himlen!” Chaufføren Tracy Skondin stoppede og tog dette billede. De så det begge som en bekræftelse på det bedemøde, man netop havde holdt i Ribe for Danmark. Og at Han var med i det.
Korset over Ribe
Da Päivi Heikkilä forlod Vikingemuseet i Ribe, udbrød hun pludselig: ”Der er et kors på himlen!” Chaufføren Tracy Skondin stoppede og tog dette billede. De så det begge som en bekræftelse på det bedemøde, man netop havde holdt i Ribe for Danmark. Og at Han var med i det.
To stadier

Päivi Heikkilä underviste i Ribe om, at der er to stadier i at transformere byerne.

1. Profetisk forbøn for at forberede byerne til Herrens besøg (visitation).
Hun henviser bl.a. til Jesu ve-råb over Jerusalem i Lukas 19: 41-46:
Da brast han i gråd og sagde: »Gid du i dag kunne forstå, hvad der fører til fred. Men det er skjult for dine øjne. Det varer ikke så længe, før dine fjender vil samle sig mod dig. De vil bygge en vold op omkring dig, omringe dig og presse imod dig fra alle sider. De vil jævne dig med jorden og knuse dine indbyggere, fordi du ikke greb chancen, da Gud kom til dig!«

2. Apostolske handlinger for vækkelse i byerne; at prædike med tegn og mirakler
Tegn og undere var en vigtig del af Jesu forkyndelse. I Mattæus 11: 20-24 advarer Jesus de vantro jødiske byer Korazin, Betsajda og Kapernaum om, at hvis de samme tegn var sket i de ikke-jødiske byer – Tyrus, Sidon og Sodoma – så ville befolkningerne have omvendt sig.

Forskellige opgaver

De kristne må tænke på sig selv som en fælles åndelig bønnehær i byen. Ligesom soldater har de forskellige funktioner:


Artiklen fortsætter efter annoncen:Bedeceller og bede-partnere skaber en åbning i det åndelige. Jonathan var kun sammen med sin partner (1. Samuel 14: 6-15), da han sagde: »Måske vil Herren hjælpe os. Herren kan give os sejr, hvad enten vi er mange eller få.«

Bedegrupper kortlægger byen og finder fx okkulte fæstningsværker, som de gennem bøn (åndelig krigsførelse) nedbryder. Gennem avisartikler og profetisk indsigt afslører de, hvor det onde har tag i deres by. – I 1. Dommerbog 6:27 fik Gideon besked på at nedbryde sin fars okkulte alter og opføre et alter for den levende Gud.

Kirke-bedemøder. Mens forbederne arbejder med avanceret bøn, er det også vigtigt at holde alm. grundlæggende bedemøder i kirker og missionshuse for at skabe en basis. Ligesom i Nehemias 3 skal hver ”stamme” og ”hus” organisere sig.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Kirker beder sammen / enhed opstår. Men ligesom i Dommerne 5, hvor Josua og Nehemias samler ”hele folket”, er det også vigtigt for enhed og gennembrud, at hele kirken og alle kirkerne går sammen i bøn.

Målrettede bønnemøder. Der kan også holdes målrettede bedemøder fx for kommunens skoler eller hjemmepleje. For administrationen og erhvervslivet. osv.

Efter at 10.000 forbedere havde været samlet til ”Kristusdagen” i Helsinki for at krone Kristus, fortalte aviserne dagen efter om et specielt lysfænomen over byen, som de kaldte ”Kronen”.
Efter at 10.000 forbedere havde været samlet til ”Kristusdagen” i Helsinki for at krone Kristus, fortalte aviserne dagen efter om et specielt lysfænomen over byen, som de kaldte ”Kronen”.
5 Nøgler til din bys ’transformation’

Päivi Heikkilä citerede den amerikanske forsker i transformation, Georg Otis Jr. for, at der åbenbart er fem nøgler til at der sker en transformation – dvs. en forandring af både den åndelige og den synlige tilstand i en by eller et område. De fem nøgler er:

Udholdenhed i ledelse.
Nehemias Bog 9 fortæller om, hvordan Nehemias og Ezra ledte folket til omvendelse.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Helhjertet fælles bøn.
I Jonas Bog 3:5-10 fortælles om, hvordan Nineves regering og hele folket omvendte sig med bøn og faste). Den samme kollektive anger ses i Nehemias 9:1-5 og 1.Mos.11:6.

Research og åndelig kortlægning.
I 4. Mos.13:17-20 får Abraham besked på: ”Rejs nu gennem landet på kryds og tværs og se nøje på det, for jeg vil give det til dig.«, og i Josva 18:8-9 udvalgte Josva mænd og sagde: »Tag af sted og kortlæg hele landet, og kom så tilbage til mig med jeres skrevne rapport, så vil vi kaste lod for Herrens ansigt her i Shilo.« Mændene tog nu af sted, som de havde fået besked på, og opdelte området i syv territorier med en liste over byerne i de enkelte territorier.

Social healing.
Jesus helbredte mennesker og relationer. I Matt.18:15-20 lover Jesus: ”Det, I sætter en stopper for på jorden, er der sat en stopper for i Himlen, og det, I åbner op for på jorden, er der åbnet op for i Himlen. Jeg siger jer også, at hvad som helst to af jer her på jorden bliver enige om at bede om, det vil min Far i Himlen gøre for jer. For hvor to eller tre har fundet sammen om min vilje, der er jeg midt iblandt dem.«

Offentlig manifestation af Guds kraft. For at det kristne budskab skal forandre og hele et samfund, er det ikke nok med ord og gode tanker. Der må ske en offentlig manifestation af Guds overnaturlige kraft, så mennesker kan se, at der er realiteter bag ordene. Dette har været tilfældet I alle de byer og områder, hvor der er sket en transformation, dokumenterer George Otios jr. fra www.sentinelgroup.org på www.transformations.org.

Tegn

I forbindelse med de kristnes forbøn i Finland har der gang på gang været en synlig manifestation umiddelbart efter et forbønsmøde, fortæller Päivi Heikkilä. Aviserne har ofte brugt de samme ord – ja, ind i mellem er bibelvers blevet citeret af uvidende journalister. De kristne har set disse tegn som en bekræftelse på, at Gud har hørt det, de har bedt om.
Henri Nissen.