Kasper har et digitalt tjenersind

- Det handler om at have øje for, hvordan vi elsker Gud og vor næste, siger Kasper om det at være volontør.
– Det handler om at have øje for, hvordan vi elsker Gud og vor næste, siger Kasper om det at være volontør.

Kasper Plougmann er volontør i Israel, men ikke i et helt typisk job. Han er nemlig IT-volontør.

Kasper Plougmann er i efteråret udsendt som volontør for Israelsmissionens Unge hos forsoningsorganisationen Musalaha.

Som det er i den slags samarbejde, giver Kasper af sin tid og sine evner under sit ophold som IT-volontør, samtidig med at han selv fylder rygsækken op med erfaringer og oplevelser. Kasper har læst datalogi på Aarhus Universitet, men skifter næste sommer til IT-studiet samme sted.

Hvad laver man lige som IT-volontør?
– Jeg skal blandt andet stå for håndtering af Musalahas sociale medier, være webmaster, digitalisere undervisningsmaterialer og muligvis også lave kortfilm. Så jeg får mulighed for at afprøve lidt forskellige ’jobtitler’ såsom webmaster, PR-ansvarlig, filminstruktør, grafiker & tekniker.

Hvorfor lige Israel?
– Jeg var på en 10-dages studietur med min højskole LMH i 2012, hvor landet, menneskerne og kulturen som helhed greb mig; jeg kunne ikke få nok, jeg ville have mere. Siden har jeg haft lyst til at tage til Israel i en længere periode. Det passede sammen med, at jeg var ved at køre død i studiet. Jeg havde problemer med at bestå flere af mine kurser, karaktererne var lave, og motivationen var lige så stille forsvundet. Studiet havde lidt udviklet sig til et andet studie, end hvad jeg havde forventet. Jeg så hurtigt et halvår som IT-volontør som en rigtig fin orlov fra studiet. Et halvår, hvor jeg kunne komme lidt på afstand og kunne reflektere lidt over min studiesituation.
– Men mest af alt, så føler jeg mig kaldet til at tage afsted. Så simpelt er det. Det hele passer så godt ind med, hvordan min livssituation ser ud nu, hele opholdet virker for mig nærmest helt planlagt og tilrettelagt allerede inden, jeg sagde ja. Hvis jeg skulle tage af sted som volontør, så tror jeg ikke, der ville være noget bedre tidspunkt for mig end lige nu. Jeg er sikker på, at Gud vil bruge mig til noget specifikt i Israel, mere præcist hvad det kommer til at være, må jeg tage derned for at finde ud af.

Som IT-volontør i Israel har Kasper Plougmann gode muligheder at se Israel sammen med andre volontører. Her på toppen af Masada. Foto: Dansk-Jødisk Venskab
Som IT-volontør i Israel har Kasper Plougmann gode muligheder for at se Israel sammen med andre volontører. Her på toppen af Masada.
Kalder Gud også IT-volontører?
– Skal vi tjene Gud, tænker jeg, at vi må have øje for, hvordan vi elsker Gud, og hvordan vi elsker vores næste. Når vi som volontører tager ud for at bygge huse, passe børn eller digitalisere arbejdsgange, så er det fordi, vi på den ene eller anden måde har lyst til, frivilligt og ulønnet, at udføre det arbejde for andre.

Hvad håber du på at lære?
– Mit personlige formål med at tage til Israel er todelt. Dels vil jeg gerne lære mere om den kultur og kontekst, vores Bibel er skrevet ind i. Dels ønsker jeg at lære mere omkring webudvikling og generelt øge min viden og mine kundskaber inden for digitalt arbejde.

(Du kan følge Kasper på hans blog –squazz.dk/israel)


Artiklen fortsætter efter annoncen:Musalaha

Musalaha arbejder for at fremme forsoning mellem parterne i overenstemmelse med Jesu liv og undervisning.
”Vi forsøger at være en opmuntring og en hjælp til forsoning, først blandt palæstinensiske kristne og messianske jøder, derefter blandt vores respektive samfund”, hedder det i Musalahas formålsparagraf.

Af Peter Kobbersmed
Fotos: Dansk-Jødisk Venskab