Israel sender tre klinikker til Afrika for at bekæmpe embola

Israel vil oprette tre nødhjælps-klinikker i Afrika for at bekæmpe embola-epidemien.

Det israelske udenrigsministeriums særlige bistandsafdeling, Mashav, reagerede hurtigt på en anmodning fra FN-generalseretær Ban Ki-moon, verdens Sundhedssorganisation  WHO, flere regeringer og internationale hjælpeorganisationer om sådanne klinikker.

Klinikkerne, der er sendt til Cameroon, Sierra Leone og til sundhedspersonale i Den afrikanske Union, er produceret i Israel i overensstemmelse med WHO’s retningslinjer for behandling af Ebola. Til hver klinik er knyttet medicinske sagkyndige, som skal uddanne lokalt medicinsk personale.

Beslutningen om at sende denne nødhjælp blev truffet, efter at forsvarsminister Moshe Ya’alon afviste en anmodning fra det internationale samfund om at sende et israelsk militærlazaret til de angrebne områder.

I september meddelte Israel, at det ville sende medcinsk udstyr og sagkydige til Afrika for at behandle patienter, der havde reageret positivt på den virus, som hidtil har krævet 3000 menneskeliv.