Kvindelig topchef fordoblede omsætningen i HP-koncern

Den tidligere direktør for Hewlett-Packard, Carly Fiorina, var den store overraskelse på det globale ledertopmøde i Willow Creek 2012. Foto: WCA.
Den tidligere direktør for Hewlett-Packard, Carly Fiorina, var den store overraskelse på det globale ledertopmøde i Willow Creek 2012. Foto: WCA.

I år taler den tidligere direktør for Hewlett-Pachard igen om sin tro på Willow Creeks leder-konference. Hun har oplevet, at Gud er med – også under sorg og sygdom.

Af Henri Nissen og
Benjamin H. Ørskov

I 2012 fortalte den tidligere top-direktør for Hewlett-Packard-koncernen, Carly Fiorina, for første gang offentligt om, hvordan hun var kommet til tro på Gud. Det skete foran 73.500 kirke- og erhvervsledere på Willow Creeks GLS-konference i Chicago.

Fem år tidligere havde hun medvirket på Global Leadership Summit – som et eksempel på en dygtig leder.
Men i 2012 kom hun på – udenfor programmet, fordi hun havde noget særligt på hjerte.
– Jeg er nervøs, for jeg har talt til tilhørere verden over, men aldrig så personligt, begyndte Carly Fiorina, Hewlett-Packards engang så feterede, men siden detroniserede administrerende direktør.
– Som barn troede jeg på Gud. Men troen blev mere og mere abstrakt, som jeg voksede op. Til sidst var Gud bare en slags superdirektør og Bibelen en samling stærke fortællinger, men heller ikke mere, fortalte hun.

Ulykkerne væltede ned

De senere år er ulykkerne væltet ned over Carly Fiorina og hendes familie. Først døde hendes far, og i 2009 fik hun selv konstateret aggressiv brystkræft og måtte kæmpe sig igennem 11 operationer, fire måneders kemoterapi og to en halv måneds strålebehandling.
Men i al dén tid oplevede Carly Fiorina en helt særlig fred i sindet, som aldrig forlod hende:
– Jeg havde været bange for at dø, siden jeg var en lille pige. Men nu var jeg aldrig bange for at dø.
For ved en juleaftensgudstjeneste året før havde hun bedt Gud om et tegn, og julemorgen vågnede hun op med vished i sit sind:
– Jeg så beviser på Guds eksistens overalt. Ikke mindst i videnskaben, teknologien og den verden, hvor jeg har gjort karriere.

Gud hører bøn

Kun to uger efter, at Carly Fiorina havde afsluttet sin behandling for kræft, ramte ulykken igen. Datteren Lori, som havde haft det svært i mange år, døde alene i sin lejlighed. Ved begravelsen blev der sagt, at datteren nu var et bedre sted.
– For første gang troede jeg på det. Og det gik op for mig, at Lori ikke havde været helt alene, da hun døde, siger Carly Fiorina.
Kort efter fortalte hendes mand, at han havde mistet troen. Han kunne ikke tro, at Jesus elskede ham, når Gud lod noget så forfærdeligt ske.
– Jeg bad Gud om at give ham et tegn, så han kunne få sin tro tilbage.
Få dage efter Fars Dag fandt han en æske i garagen med de breve, som Lori gennem årene havde skrevet til sin far på dén dag. Han åbnede ét af dem, hvor datteren skrev, at hun elskede ham, og beskrev, hvor fantastisk en far, han var.
– I dét øjeblik vidste han, at Jesus elskede ham. Og jeg vidste, at Gud hører os og svarer på vore bønner, fortæller Carly Fiorina.
Sammen med sin mand er hun siden flyttet til den anden side af landet for at være tæt på deres anden datter og resten af familien.
– Livet består af ebbe og flod. Vores liv flyder igen. Det er gået op for mig, at livet ikke måles i tid, men i kærlighed, gavmildhed og øjeblikke af nåde, fastslår hun.

Hybels hjalp Fiorina

Carly Fiorina lægger ikke skjul på, at Willow Creeks grundlægger og seniorpræst Bill Hybels har spillet en nøglerolle i hendes trosrejse. Efter konferencen i 2007 spurgte han, om han måtte stille hende et par spørgsmål om livet og troen.
Det næste års tid fortsatte de kontakten, talte sammen og ikke mindst mailede sammen. Bill Hybels stillede de svære spørgsmål, og Carly Fiorina svarede – ikke korrekt, men ærligt.
Selv fortæller Bill Hybels:
– Så længe hun ikke sagde nej, blev jeg ved. Dét har virkelig været en troslektie for mig: Giv aldrig op over for dine medmennesker, når det gælder Guds frelsende nåde.

Herren er min hyrde

Da Bill Hybels i 2007 interviewede Carly Fiorina første gang, var det om den sidste linje i hendes selvbiografi ”Tough Choices” (hårde beslutninger).
”Min sjæl har fundet fred, og jeg er lykkelig” var nogle af de allersidste ord på den sidste side i bogen.
– Han forstod nok, at jeg ikke selv havde forstået, hvad jeg skrev. Men det gør jeg nu, sagde Carly Fiorina:
– Guds fred overgår al forstand! Herren er min hyrde. Mig skal intet fattes. Amen!


Artiklen fortsætter efter annoncen:Tilbage igen i år

I år medvirker Carly Fiorina igen på Global Leadship Summit, og talen vises på storskærm i Københavns Kristne Kulturcenter, hvor en dansk satellit af konferencen holdes den kommende weekend, og derefter i Citykirken på Viborgvej i Aarhus den kommende weekend.

Dygtig leder

Carly Fiorina er nu formand for Good 360. Hun er i Fortune Magazine kåret til ”Den mest magtfulde forretningskvinde” for sjette år i træk.
Under hendes ledelse fordoblede Hewlett-Packard sit overskud til 90 mia. dollars om året.
Virksomheden fik 11 patenter om dagen, og hele produktlinjen var førende på markedet.
Good 360, som hun nu er formand for, er verdens største velgørende organisation.
Carly Fiorina er en efterspurgt debattør og bliver ofte brugt som kommentator i både trykte og elektroniske medier.
Mere om konferencen i København og Aarhus på: www.willowcreek.dk.