50 Bnei Menashe jøder fra Indien indvandret til Israel

bnei menasi 250 jøder fra Bnei Menashe samfundet i Indien er indvandret til Israel, hvilket er den sidste bølge af 250 mennesker fra dette samfund, som er kommet til Israel i denne måned.

Gruppen der netop er ankommet, omfatter hovedsagelig familier – i tre generationer: børn, forældre og bedsteforældre.

Deres indvandring er sponsoreret af Den internationale kristne Ambassade i Jerusalem, der nu har bragt over 1000 medlemmer af denne gruppe til Israel i løbet af de sidste to år. Alene i år er der kommet 680 medlemmer.

Bag operationen står tillige “Shavei Israel”, en organisation der prøver at finde frem til jøder verden over, som er interesseret i at indvandre til Israel.

Bnei Menashe-jøderne, der lever i grænsestaterne Manipur og Mizoram i det nordøstlige Indien, siger, at de stammer fra den tabte stamme Menashe og har været i eksil i 2700 år.

3000 medlemmer af dette samfund lever i Israel, mens 6000 afventer afrejse til Israel.

Siden sidst i forrige århundrede har de tilbageblevne studeret jødedom og konvertering til denne fra kristendommen, som mange af deres forfædre havde antaget. I 2005 accepterede overrabbinatet dem som jøder på grund af deres hengivenhed, men der forestod stadig en formel overgang til jødedommen.

De nye indvandrere vil i begyndelsen blive indkvarteret i et absorptionscenter nær Haifa og få undervisning i hebraisk og jødedom, Om tre måneder vil de få israelsk statsborgerskab. De vil senere flytte ind i lejligheder i byer som Akko(Acre) og Migdal HaEmek.


Artiklen fortsætter efter annoncen:De kommer til Israel i en urolig tid, men dette synes ikke at anfægte dem. De er helt opsat på at blive genforenet med det jødiske folk i Israel efter et flere tusindårigt eksil. De opfatter deres indvandring som en mulighed for omsider at bidrage til Israels trivsel og forsvar.