Bizar svensk-israelsk ordkrig fortsætter – “Skruerne mangler”

Den bizarre svensk-israelske ordkrig om IKEA fortsætter, efter at det israelske udenrigsministeriums talsmand, Emmanuel Nachshon, siger at det er umuligt at sammensætte IKEA møbler, hvis man mangler nogle skruer.

IKEA kom på bane, da Israels udenrigsminister Avigdor Lieberman henviste til firmaets samlingsmetode for møbler ved at illustrere, hvad han mener er Sveriges manglende forståelse for den israelsk-palæstinensiske konflikt.
– Den er mere kompliceret end at sammensætte IKEA-møbler, sagde han.

Sveriges udenrigsminister, Margot Wallstrøm, svarede igen med samme mønt:
– Det vil glæde mig at sende Lieberman en fladpakke IKEA møbler, sagde hun, så vil han opdage, at det kræver en partner, samarbejde og en god brugsanvisning. For konflikten i Mellemøsten og for freden må man have to parter, der sidder ved samme bord og drøfter fremtiden!

Talsmand Nachshon har nu svaret på dette ved at sige:
– Det er godt at sende en pakke IKEA-møbler, men når anvisningen er på et uforståeligt sprog og nogle skruer mangler – så duer det ikke!

Nachshon har i et radiointerview forklaret, hvorfor Israel har hjemkaldt sin ambassadør i Sverige, Isaac Bachman, på ubestemt tid for “rådslagninger”.
– Dette er et meget alvorligt skridt, som tydeligt viser vores følelser om den svenske beslutning, siger han. Denne beslutning, der blev truffet uden drøftelse med Israel, var en overraskelse

Udenrigsminister Wallstrøm siger, at hun tror, det svenske skridt ikke vil ødelægge de gode forbindelser og samarbejdet mellem de to lande, og at dette er det rette øjeblik til at anerkende “Palæstina”, fordi det har opfyldt alle lovlige forpligtelser for at opnå denne status.
– Vi håber at kunne indsprøjte en ny dynamik i de afbrudte fredsdrøftelser og give håb til unge mennesker om, at der er et alternativ til vold og krig, siger hun.

Ifølge PLO har 138 nationer allerede anerkendt “Palæstina” som en stat, herunder tre EU-medlemslande – Ungarn, Polen og Slovakiet. – før de sluttede sig til EU.

Sverige er det første EU-land, som har gjort dette.


Artiklen fortsætter efter annoncen: