Ny formand vil sætte mission på dagsordenen

s2_Henrik_P_JensenHenrik P. Jensen, Vamdrup, blev fredag den 24. oktober valgt til ny landsformand i Luthersk Mission (LM) på foreningens generalforsamling i Hillerød.

Det er en mand med lang erfaring, som er blevet valgt til at stå i spidsen for LM. Den 51-årige Henrik P. Jensen har siddet ti år i foreningens landsstyrelse, heraf godt syv som næstformand.
Knap 100 mennesker var samlet til generalforsamlingen, der i år var udvidet til et rådsmøde, og de hørte den nye formand rette en skarp appel til dem om ikke kun at være lutherske, men først og fremmest koncentrere sig om at drive mission.

Det skal handle om mission

– Vi har tabt noget af missionens glød, sagde Henrik P. Jensen og gav i en selvkritisk vurdering udtryk for, at LM’s mange markeringer i forhold til for eksempel Willow Creek, Oase, folkekirken og nye strukturer trods de gode motiver har været med til at fjerne fokus.
Dagsordenen har ikke været mission, men ”handlet om rammer, gråzoner og drift,” sagde Henrik P. Jensen.
– Vi har i mange år brugt mere energi på at stå på ét ben – at være luthersk – i stedet for at stå på to ben – og også drive mission. Min stærke appel i dag er, at vi lærer at stå på to ben i Luthersk Mission igen – og lige meget på hvert ben, lød det fra den nyvalgte landsformand
Henrik P. Jensen har været fungerende landsformand siden februar 2014, hvor hans forgænger, Jens Peter Rejkjær, fratrådte posten, da han blev ansat som generalsekretær i Brødremenighedens Danske Mission. Men nu er han altså formelt blevet valgt til posten af generalforsamlingen.
Henrik P. Jensen arbejder som Quality Engineering Manager, er gift med Anette Søegaard Jensen og har tre børn.
Red.