Danmarks udenrigsminister ‘bekymret’ over bosættelser

Danmarks udenrigsminister, Martin Lidegaard, der i disse dage besøger Israel og palæstinenserne, har givet udtryk for, at det er ”med stigende bekymring, at Danmark og EU ser nye bosættelser blive bygget”.
– Det er ironisk at komme herned og opleve, at der bliver taget den slags initiativer på samme tidspunkt, sagde Lidegaard.

Han henviste til, at den israelske regering har givet grønt lys for nyt bosættelsdesbyggeri omfattende over 500 boligenheder i Jerusalem-forstæderne Har Homa og Ramat Shlomo.

Lidegaard har delt sit tre dages besøg nogenlunde ligeligt mellem Israel og Den palæstinensiske Myndighed (PA).
Han lagde ud med at besøge præsident Reuven Rivlin og tog derefter til Yad Vashem mindeinstutionen for de seks millioner jøder, der blev dræbt af nazisterne. Han havde siden et møde med udenrigsminister Avigdor Lieberman, hvorunder Lidegaard kritiserede Israels bosættelsespolitik, og hvor Lieberman antydede, at der er tale om en grundlæggende misforståelse – at bosættelser ikke er nogen hindring for en fredsaftale.

Med dette henviste Lieberman til, at der var underskrevet fredsaftaler med Egypten og Jordan – til trods for bosættelser.

Senere mødtes Lidegaard med lederen af fredsforhandlingerne med palæstinenserne, justitsminister Tzipi Livni. Kort efter havde han en samtale med oppositionslederen, arbejderpartiets formand, Isaac Herzog.

Så skiftede programmet til palæstinenserne med besøg hos deres ledere forskellige steder på Vestbred-området og et lynbesøg på fire timer i Gaza-striben.

Lidegaard sluttede af med et ophold i Tel Aviv.

Han flyver tilbage til Danmark imorgen (torsdag) kl 6.30.


Artiklen fortsætter efter annoncen: