Den tredie intifadas børn. “Hellere slås end gå i skole”

Børn fra den tredje intifada siger: “Vi har valgt hellere at gå mod politiet og kaste sten og brandbomber og afbrænde bildæk end at gå i skole”.

Fire børn i 8-13 års alderen – Salah, Ahmad, Hassan og Riyad – har udtalt sig til den israelske avis “Yediot Aharonot” om deres situation og siger:

-Vi er parate til at dø som martyrer. Vores hoveder er ikke til at studere. Vi planlægger altid hvad vi skal gøre mod politiet.

De fire børn var iført masker – ligesom hundreder af deres jævnaldrende, som fornylig lavede optøjer ved indgangen til Shuafat flygtningelejren. Mange børn havde været der hele dagen og skulket fra skole.

En 13-årig dreng siger:
– Jeg gik ikke i skole i dag, fordi jeg vil fortsætte vores modstand som reaktion på mordet af martyren Ibrahim al-Akariog og de andre martyrer.

Akari, der er medlem af Hamas, kørte forleden sin bil ind i en menneskemængde og dræbte en israeler og sårede 14.

– Vi børn har påtaget os ansvaret for at beskytte al-Aqsa moskeen på vores måde, siger den 13-årige. Vi protesterer og kaster sten som svar på mordet af martyrerne. Vi går ikke i skole i dag, Vi er ikke spektakelmagere, som de betegner os, men er beskyttere af vores land, hjem og hellige steder. De skyldige er de israelske politifok, der angriber kvinder og børn og ødelægger hjem.

En anden dreng siger, at de er parat til at betale prisen, selv om det betyder deres liv i Palæstinas og al-Aqsas navn.


Artiklen fortsætter efter annoncen:En 8-årig dreng siger:
-Vores blod er ikke billigt. Det er vigtigere at gøre modstand end at gå i skole eller på arbejde. Hvis vi ikke reagerer, vil de æde os. Mine venner og jeg planlægger hver dag, hvad vi vil gøre mod politimændene. Vi kaster Molotov-cocktails, brandbomber og sten, og det er jeg stolt over.