Politiet beslaglægger våben camoufleret som julepynt

Tre israelske arabere fra det nordlige Israel er blevet arresteret for at have modtaget to skibscontainere indeholdende knive, sprængstoffer, sværd og elektrochok-våben camouflerede som – julepynt.

Containerne var blevet afskibet fra Kina under dække af at være juleudsmykning og var adresseret til en indbygger i den kristne bydel Bet Hanina i Øst-Jerusalem,

Ifølge politiet er det denne slags “fyrværkeri”, der er blevet brugt under sammenstødene med sikkerhedsstyrker i den sidste tid. Politiet siger, at noget af det er af en så høj kaliber, at det kan trænge ind bag politiets beskyttelsesudstyr.

Opdagelsen af containerne og arrestationen af de mistænkte er kulminationen på en fælles indsats af opdagere fra politiets centrale distrikt, skattemyndighederne og toldmænd på Ashdod havn.

Forsendelsen var blevet mærket “mistænkelig” ved ankomsten til havnen den 12. november. De mistænkte var ankommet med en fuldmagt til at modtage containerne. Politiet fulgte dem til et varehus i Afula i det nordlige Israel, hvor de blev arresteret.