Et stort vidnesbyrd om håb

s15_Nick_Vujicic_Ikke til at standseNick Vujicic er ikke, som folk er flest. Han er født uden arme og ben men lever fuldt ud.

De fleste vil nok mene, at det er temmelig svært at skrive bøger, og der er kun få mennesker, som får lov til at rejse Jorden rundt og tale til millioner af mennesker, men det, og meget mere, gør Nick uden at have hverken arme eller ben.

Den nu efterhånden verdenskendte evangelist er født med et handicap, som kunne tage livsmodet fra de fleste, og netop derfor er hans vidnesbyrd med til at indgyde mere livsmod til flere mennesker, end vi andre ”normale” drømmer om. I ”Ikke til at standse” fortæller forfatteren om sit liv og de kriser, som han til trods for sin ukuelige selvtillid og stærke tro har måttet gennemleve. Han fortæller også om, hvordan det hjælper ham med at kunne forholde sig til sine medmenneskers kampe med forkastelse, mobning, mindreværd, selvmordstanker, frygt for aldrig rigtig at blive elsket og for at ligge andre til last.

Giver værdi til andre

Bogen er fyldt med rørende vidnesbyrd fra mennesker, som igennem mødet med Nick og ikke mindst hans tro og livsfilosofi har set sig selv som elskede og værdifulde. Mennesker, som har kunnet sige: ”Hvis en mand uden arme eller ben kan … så kan Gud måske også bruge mig”.
”Mit liv bygger på min tro og Bibelens ord. Det er kilderne til min selvtillid, mine trossætninger, min målbevidsthed og min udholdenhed. Når jeg lader min tro styre mine handlinger, skaber det balance og harmoni i sind, legeme, hjerte og ånd” (s. 272).

Gud til ære

Og selv om Nick Vujicic på bedste amerikanske vis har etableret en organisation og en virksomhed på sin historie, så tjener det ham til ære, at han igen og igen inddrager andre mennesker, som på tilsvarende vis tjener Gud midt i udfordringer.
Balancen mellem det at leve et trosfyldt liv, hvor sejrene vidner om lydighed, ydmyghed og Guds trofaste godhed, og så risikoen for, at det udvikler sig til stolt selvoptagethed, kan ligge snublende nær, når bekendtskabskredsen tæller præsidenter, verdensledere og kendisser af enhver art.
Men i ”Ikke til at standse” fortæller Nick om mange andre Herrens tjenere, som han har mødt og beundrer for deres tro og hengivne handlinger.
Der er Rachel, hvis datter også er født uden arme og ben, som har fået lavet en t-shirt med teksten: ”Hvem har brug for arme og ben, når man har Gud”. Der er Bailey, som igennem 12 år har brugt sine ferier på at hjælpe til ved en handicaplejr. Og der er mange flere, som Nick fortæller om i denne bog, og derved tjener den først og fremmest Gud til ære.

Det er en anbefalelsesværdig bog, fordi den er fyldt med tro. Tro, som ikke svæver højt over problemerne, men tværtimod bærer igennem selv de største udfordringer.
Du kan læse mere og se videoer og vidnesbyrd på:
www.LifeWithoutLimbs.org og www.attitudeIsAltitude.com

Nick Vujicic:
Ikke til at standse
276 sider – 249,95 kr.
ProRex