KD anmelder DF for rascisme

Kunstneren udtrykker bl.a. sympati for Hitler.
Kunstneren udtrykker bl.a. sympati for Hitler.

Kristendemokraterne har anmeldt både Dansk Folkepartis kulturordfører Alex Ahrendtsen og Trykkefrihedsselskabet for racisme.
Det sker, fordi de har ladet en svensk kunstner Dan Parks udstille en kollage, hvor tre sorte svenske borgere hænges. En af dem er for nylig blevet overfaldet og mishandlet, mens hans lille søn så på. Ligeledes indeholder udstillingen et bearbejdet foto af Hitler, hvor han fremstilles med teksten ”Not only niggers have dreams”.
– At DF vælter sig i sølet sammen med en kunstner, der udstiller Israel som en gris, der skider ud over Gaza, må de selv om. Og de må selv om, at deres kulturordfører Alex Ahrendtsen kalder kristne og muslimer for ”skøre minoritetsgrupper”, hvis de provokeres af et billede, hvor Jesus og Muhammed har analsex. Men grænsen overskrides, når vold mod medmennesker af anden race og tro forherliges.
– Det er ikke alene en syg form for ytringsfrihed, som Trykkefrihedsselskabet og Dansk Folkeparti støtter. DF medvirker aktivt til, at disse holdninger udbredes i det offentlige rum og endda helt ind på Christiansborg, folkestyrets hovedsæde. Derfor skal der falde en konsekvens, og det er en politianmeldelse fra os, siger KDs formand Stig Grenov.
Henri.