“Intifadaen må kvæles” – Jordan hjemkalder ambassadør

Den tredje intifada er en realitet og må – ifølge en israelsk politisk kommentator – “kvæles i starten”.
Imens tager begivenhederne fart med Jordans hjemkaldelse af sin ambassadør i Israel “for rådslagning”, hvilket er en af dagens tophistorier.

Om intifadaen skriver kommentatoren, Ron Ben-Yshai, at angrebene i Jerusalem, der “sker med den palæstinensiske præsident Mahmoud Abbas’ velsignelse”, viser nødvendigheden af at adskille de to befolkninger i Jerusalem og opgive forestillingen om fornuftig sameksistens mellem jøder og arabere.

Han skriver, at gårsdagens to flugtbilist-angreb blev udført som et led i palæstinensiske islamistiske elementers bestræbelser på at ændre status quo i deres favør på Tempelpladsen og forhindre en “jødelig-gørelse” af Jerusalem.

Det første angreb i går skete, da en Hamas-tilknyttet terrorist, Ibrahim al-Aqari, 38, kørte sin varebil ind i en gruppe politimænd, der afventede ankomsten af et bybanetog i byens østlige del. Han fortsatte med at køre ind i ventende togpassagerer og dræbte en person, mens 14 andre blev sårede.

Attentatmanden blev forfulgt af politiet og dræbt.

Senere i går såredes tre soldater, da en araber i en lastbil påkørte dem på “Rute 60”-motorvejen i Gush Etzion-området. Attentatmanden flygtede fra stedet og jages af sikkerhedsstyrker.

Den amerikanske udenrigsminister John Kerry har fordømt angrebet i Jerusalem og advaret om, at sådanne grusomheder blot tjener til at forværre terrorisme. Han sagde dette i Paris på et møde med den jordanske udenrigsminister, Nasser Judeh.

Ambassadør hjemkaldt


Artiklen fortsætter efter annoncen:Jordan har hjemkaldt sin ambassadør i Israel, Walid Obeidat, til”rådslagning” som protest mod, hvad Amman betegner som Israels “aggression” på Tempelpladsen i Jerusalem.

Jordans udenrigsminister Judeh har advarende sagt, at “Israels aktioner har berørt følelser og sensitivitet hos halvanden milliard muslimer verden over.

Jordans tilbagekaldelse af sin ambassadør er det første brud på forholdet mellem Jordan og Israel og kan få følger for Israels relationer med den arabiske verden.


Artiklen fortsætter efter annoncen: