Sjursen: Falliterklæring at skære i ulandsbistanden

s4_Sjursen, Jann - 2010-lilleRegeringens beslutning om at skære i ulandsbistanden er en humanitær falliterklæring, siger Jann Sjursen, Caritas Danmark.
”Hvor Sverige med den tidligere borgerlige statsminister Frederik Reinfeldt i spidsen ville være en humanitær stormagt, så går den danske regering i den modsatte retning. Beslutningen om at finde kr. 2,5 milliarder på ulandsbistanden næste år til at dække flygtningeudgifter er en humanitær falliterklæring for Danmark. Solidariteten med de fattigste er væk.”
Det siger Jann Sjursen som en reaktion på SR-regeringens beslutning om at lade de fattigste lande betale for stigende asyludgifter til flygtninge i Danmark som følge af bl.a. krigen i Syrien. Han påpeger, at det er et løftebrud:
”Det er stik imod Socialdemokratiets og de radikales udmeldinger forud for sidste valg, hvor de krævede, at asyludgifter skulle finansieres uden for udviklingsbistanden. Regeringspartierne hævder ganske vist fortsat, at udviklingsbistanden skal op på 1 % af BNI – men i realiteten er bistanden blevet fastholdt på det niveau, den var under VK,” siger Sjursen.
”At Venstre vil spare 2,6 mia. kr. på ulandsbistanden bliver i lyset af de stigende asyludgifter helt absurd. Men at Venstre i endnu højere grad vil svinge øksen over bistanden til de fattige udviklingslande er ingen undskyldning.”
Henri.