Kendte støtter Houston- præster mod borgmester

Pastor Steve Riggle, en af ’de fem’ Houston-præster, var vært for ’ I Stand Sunday’.  Bag Riggle ses to første-generations amerikanere, en tidligere bådflygtning fra Vietnam og en cubansk-født kvinde. De fortalte om værdien af frihed i USA.
Pastor Steve Riggle, en af ’de fem’ Houston-præster, var vært for ’ I Stand Sunday’.
Bag Riggle ses to første-generations amerikanere, en tidligere bådflygtning fra Vietnam og en cubansk-født kvinde. De fortalte om værdien af frihed i USA.

Nu handler det om stemmeret – og om at stå fast for evangeliet, sagde kendte kristne under et stort tv-transmitteret protestmøde i Houston, Texas.

Folk i tusindvis mødtes i Houstons Grace Community Church søndag den 2. november for at støtte de fem præster, hvis prædikener om homoseksuelle byens borgmester ville bruge som bevismateriale i en retssag.

Først indførte borgmester Annise D. Parker love, der skulle sikre seksuelle minoriteters rettigheder. Derefter protesterede fem præster og afleverede over 50.000 underskrifter mod de nye love.
Borgmesteren afviste 35.000 af underskrifterne som ugyldige, hvorefter præsterne anlagde sag. Parker svarede igen med at kræve indsigt i bl.a. præsternes prædikener. Men efter massiv kritik fra hele USA har hun nu opgivet dette krav.

Nordkoreanske tilstande

– Folk fra hele landet finder det utænkeligt, at den type bøllemetoder kan forekomme i USA. De forventer det i Nordkorea, i Rusland og i Iran – men ikke ikke i Houston, Texas, sagde den kristne politiker Mike Huckabee. Der er tale om magtmisbrug, hævder han.

’Let my people vote’

Efter borgmesterens krav om inddragelse af prædikener opfordrede Huckabee præster fra hele USA til at sende hende både prædikener og bibler – som hun ’tydeligvis havde brug for’. Nu hvor kravet er ophævet, taler både Huackabee og andre om retten til at stemme.
’Let my people vote’, lød det fra flere at talerne med henvisning til Moses’ besked til farao: ’Lad mit folk gå’.
Patriarken i den populære tv-serie Duck Dynasty talte om sagen som en stor chance for at forkynde evangeliet i USA:
– Amerika, Amerika, det kan ikke siges for stærkt eller for ofte, at denne fantastiske nation ikke blev grundlagt af religiøse fanatikere men af kristne. Det handler ikke om religion men om evangeliet om Jesus Kristus. Det er et tegn for jeres modstandere om, at de vil forgå men I vil blive frelst. Det er en gave til jer, I heldige texanere, sagde Phil Robertson.
Avisen The Christian Post havde arrangeret den såkaldte ’I Stand Sunday’ i Houston. Arrangementet blev vist i 765 kirker og 3.000 husgrupper i USA.

Knælede i bøn

Mødet sluttede – i overensstemmelse med temaet – med at alle præster, deres ægtefæller og medarbejdere rejste sig, mens alle andre forpligtede sig til at bede for dem. Herefter opfordrede Dr. Rich Scarborough folk til at bekende deres synd og stå fast for evangeliet.
Alle, som var i stand til det, knælede foran podiet eller ved deres stole, mens Scarborough ledte dem i bøn og overgivelse til at være Guds redskaber i verden.