Køge Frikirke vender hjem
Nye skatteregler giver nu det sidste skub til en fusion mellem Kirken i Kulturcenteret og Køge Frikirke.
I 1991 startede Køge Frikirke som en menighedsplantning ud fra Kirken i Kulturcenteret (KIK). Efter nogle år med solid vækst blev det en selvstændig kirke.
SKAT meddelte i starten af 2014, at de ikke længere anerkender fradrag for gaver til kirker med mindre end 50 myndige medlemmer. Derfor gik præst i Køge Frikirke, Michael Tangstad, videre med sine overvejelser om en fusion.
– Vi har allerede et nært samarbejde mellem de to kirker, så tanken om en fusion til gensidig berigelse ligger ikke langt væk, siger Michael Tangstad.
Der har i længere tid været et fælles teenagearbejde, og størstedelen af præsteteamet fra KIK har været talere på én af Frikirkens gudstjenester.
For Køge Frikirke bliver den primære forskel, at de den sidste søndag i måneden er med på ”Super Sunday”.
For KIK indebærer fusionen, at kirken igen er direkte involveret i menighedsplanting i Storkøbenhavn.
– Drømmen om en kirke i Køge blev født i København, og med denne fusion får vi igen sat kirkeplantning i yderkanten af Storkøbenhavn på vores dagsorden, siger Jarle Tangstad, ledende præst i KIK.
Med fusionen bliver præsteteamet i KIK udvidet med Michael Tangstad, som vil være med til at løfte opgaver både i Køge og på Drejervej.
Køge Frikirke holder til på Billesborg, som er et herregårdsmiljø tæt på Vallø slot. Stedet rummer i dag også Billesborgskolen, som er en populær friskole i Køge.
Fusionen vil blive officielt markeret på ”Super Sunday gudstjenesten”, den sidste søndag i november klokken 10:30.
Bodil