Kursus i Thisted skal styrke kærlighed og parforhold

Thisted Pinsekirkes præst  Bent Hald Larsen.
Thisted Pinsekirkes præst Bent Hald Larsen.

To kirker i Thisted arrangerer kurser for både singler og par med start den 15. november.

Værdier i parforholdet, sex og bedre håndtering af konflikter er blandt emnerne, når det nye kursus ”Kærlighed og parforhold” starter 15. november. Bag kurset står Kronborgvejens Kirkecenter og Pinsekirken.

Parkurser forbindes ofte med ægteskaber i dyb krise. Men et nyt kursus i Thisted er åbent for såvel singler som par i etableringsfasen. På to kursusdage i vinterhalvåret inviterer Kronborgvejens Kirkecenter og Pinsekirken i fællesskab til ”Kærlighed og parforhold”, og målsætningen er at forebygge, inden det bliver for sent.

Begynd som single

– I en verden med mange samlivsbrud tror vi på, at det er bedre at forebygge end at helbrede. Det starter allerede som single, når man søger en partner. Her er det godt at få afsøgt, hvilke grundlæggende værdier, man ikke vil gå på kompromis med, uden dermed at fremstå som, eller søge ”Mr. Perfect”, siger Bent Hald Larsen, der er medarrangør.

Lær god kommunikation

Deltagerne vil lære, hvad man skal være opmærksom på, inden konflikter udvikler sig til en verbal skyttegravskrig.
I bund og grund er der rigtig meget, der har med dårlig kommunikation at gøre.
Det er vigtigt, at man får lært god kommunikation og får sat ord på, hvad man selv føler, oplever, tænker og måske er bekymret for i relationen, forklarer Bent H. Larsen.

Videoer og par-samtaler

Hver af de to kursusdage vil indeholde korte oplæg krydret med videoklip og træning med mulighed for samtale parvis.
Den 15. november vil emnerne kredse mest om værdier i parforholdet, som single eller par i etableringsfasen, forelskelse, kærlighed, seksualitet, og hvad Bibelen siger om dette emne. Underviserne er præster, familierådgivere og certificerede undervisere fra Center For Familieudvikling.
Den 31. januar vil Steen Palmqvist, der er familie- og psykoterapeut og familierådgiver, give konkrete redskaber til at styrke parforholdet. Det handler blandt andet om kommunikation, konflikthåndtering og tilgivelse parterne imellem.
– Vi tror, at vi med vores vinkel kan hjælpe med de gode værktøjer, som både psykologien, menneskelige erfaringer og forskning og ikke mindst Bibelen sætter ord på, understreger Bent Hald Larsen.
Kurset kræver tilmelding og koster 50 kroner pr. gang, inklusive en let frokost.