Medie-begivenhed i Jerusalem ved lancering af bog

richard bogreceptionrichard oestermann med bogDet var en mediebegivenhed i Jerusalem i går, da forlaget Gefen (Jerusalem og New York) lancerede bogen, “Me and the Middle East”, på engelsk.

Bogen, skrevet af den danske journalist Richard Oestermann, er for kort tid siden udkommet på dansk, nu foreligger den på engelsk og snart på norsk. I det nye år vil den også udkomme på hebraisk.

En bog, fire sprog. Ret usædvanligt.

Den omhandler Richard Oestermanns 50 års virke som Mellemøst-korrespondent for skandinaviske blade, hans eksklusive interviews med en lang række berømtheder som præsident Harry Truman, Menahem Begin, David Ben Gurion, Sophia Loren og mange andre og – hvad han betegner som sine meriter i den arabiske verden

Omkring 40 personer overværede lanceringen ved en reception, som Gefens forlægger, Ilan Greenfield, havde arrangeret. Blandt gæsterne var flere skandinaviske journalister, andre mediefolk, repræsentanter for udenrigsministeriet og Den kristne internationale Ambassade i Jerusalem, flere diplomater, heriblandt den norske ambassadør, Svein Sevje, som talte om bogen og dens betydning for en dybere forståelse af situationen i Mellemøsten.

Også til stede var flere herboende skandinaver og Norges overrabbiner, den dansk-fødte israelske politiker Michael Melchior.