Netanyahu-regeringen i stormvejr. Minister træder tilbage

Statsminister Benyamin Netanyahus regering er kommet i stormvejr – indefra – og nu er miljøminiser Amir Peretz fra Hatnua-partiet trådt tilbage.

– Netanyahu og jeg er politikere, som har stået på modsatte sider i mange år, sagde Peretz på en pressekonference, hvor han meddelte og gav begrundelsen for sin udtræden af regeringen.

Peretz, der som arbejderpartipolitiker var forsvarsminister under Israels krig mod Hizbollah i Libanon, sluttede sig til justitsminister Tzipi Livnis Hatnua-parti inden det sidste knesset-valg.

– Jeg vil nu gøre alt, hvad jeg kan, for at bygge et alternativ til Netanyahu, sagde Peretz. Netanyahus’ timeglas er udløbet. Jeg kan ikke forblive i en regering, der opmuntrer til brug af ophidsende sprog i stedet for at arbejde på at berolige situationen..

Ifølge kreds,e der står Peretz nær, var det sidste strå, at  Netanyahu ved markeringen af årsdagen for drabet på statsminister Yitzhak Rabin holdt en tale, som Peretz mente blot opflammede spændingerne.

Peretz sagde:
– I det første år, da der var forhandlinger, så jeg et behov for at jeg skulle være i regeringen, men i de sidste tre måneder har både situationen og regeringens ånd ændret sig. Benyamin Netanyahu har brugt de samme talemåder, han har anvendt i hele sit politiske liv: udtalelser der er polariserende, og som antyder en mangel på enhver chance for at opnå en aftale. Jeg opfordrer alle politiske skikkelser til at forenes om at oprette et alternativ. Netanyahu er ikke løsningen – han er problemet.

Peretz sluttede:
– Jeg vil ikke fortsat tjene Netanyahus politik. Han er blevet højrefløjens fange.

Peretz har opgivet sin ministerpost. men forbliver i Hatnua-partiet og koalitionen


Artiklen fortsætter efter annoncen: