Syv minutters terror der aldrig vil blive glemt

Massakren mod bedende jøder i “Kehilat Ya’akov”-synagogen i Jerusalem har nu krævet sit femte dødsoffer, en 30-årig politiofficer Zidan Mif, der kæmpede imod angriberne, men selv blev dødelig såret.

Fire mænd, rabbinere indvandret til Israel fra USA og England, var da allerede blevet dræbt, da to terrorister angreb de andagtssøgende med skydevåben, knive og økser.
Den dræbte politiofficer og en anden politimand kom i ildkamp med angriberne.
– Det er mig eller dem, sagde han.

Zidan Mif efterlader sin kone,en fire måneder gammel baby, forældre og fem søskende. Han vil blive begravet idag i den arabiske lilleby Yanuh-Jat.

De fire dræbte mænd er de amerikansk-fødte rabbinere Moshe Twersky, Aryeh Kupinsky og Kalman Levine og den engelsk-fødte rabbiner Abraham Goldberg. De efterlader fire enker og 25 børn.

De blev alle begravet igår – få timer efter at være blevet dræbt.

Ved begravelsen talte rabbiner Yitzhak Rubin fra Bnei Torah-menigheden om brutaliteten ved disse mord og sagde:
– Verdens lande forstår ikke, at der ikke er nogen menneskelige væsner her. Der er dyr.

Seks personer blev sårede. For nogles vedkommende kæmper læger nu for deres liv.

Massakren, der var ledsaget af det muslimske råb “Allahu Akbar”, fandt sted kl. 7 ved begyndelsen af den tidlige morgenbøn. Der var et stort antal bedende jøder i synagogen, med bederemme og bedesjal. Så begyndte syv minutters terror, der alrig vil blive glemt af dem, der oplevede den.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Færdselspolitiet var den første politienhed, der kom til stedet, lidt efter at alarmen havde lydt.

Politimand “A siger:
– Jeg så to unge mænd, med blodige knive. De forsøgte at løbe bort. Jeg skød mod den første, og han faldt. Så skød jeg mod den anden. Og han faldt også. Så blev jeg klar over, at jeg ikke havde mere ammunition. Jeg fik patroner af en anden politimand. Vi løb op ad en trappe for at undersøge, om der var flere terrorister. Min tanke var, at hvis en terrorist viser sig, så er det mig eller ham. Jeg så store blodpøle, dræbte mænd i bedesjaler.

Ifølge en palæstinensisk kilde er terroristerne fætrene Ghassan og Uday Abu-Jamal fra Jabel Mukaber-bydelen i Øst-Jerusalem. De havde forbindelse med en fangeudveksling med den kidnappede israelske soldat, Gilad Shalit.


Artiklen fortsætter efter annoncen:I en officiel udtalelse fra Hamas hedder det, at angrebet var en reaktion på buschaufførYusuf Hassan al-Ramounis død. Han blev fundet hængt ved en busendestation i Jerusalem søndag nat.I henhold til en obduktion havde han begået selvmord.

En israelsk plitisk kommentator, Amos Harel skriver idag i avisen”Ha’aretz”, at massakren synes at være blevet inspireret af ISIS, en religøs og ideologisk handling baseret på et dybt had af jøder.
– Det var et angreb med et klart religøst mål, omhyggelig valgt for maksimum chok-værdi, skriver Harel.

I store dele af verden er massakren blevet fordømt, bl.a. præsideint Barack Obama og udenrigsminstree fra England, Frankrig, Tyskland Tyrkiet og Canada.

Abbas fordømmer


Artiklen fortsætter efter annoncen:For første gang siden begyndelsen af den nye terrorbølge har præsidenten for Den palæstinensiske Myndighed(PA), Mahmoud Abbas, fordømt terrorhandlingen.Det menes, at det er udenrigsminister John Kerry, der havde krævet denne fordømmelse.

“Jerusalem Post” skriver idag i en leder:
– Mordet af uskyldige civilpersoner fremmer ikke palæstinensernes sag. Det fremtryller århundreder af voldelig antisemitisme og bringer den israelsk-palæstinensiske konflikt inden for rammerne af noget andet irrationelt: jødehad. Massakren synes at ville bevise over for jødiske israelere, at der ikke er noget tale om med palæstinenserne, endsige en fredsaftale, som nødvendigvis må hvile på gensidig tillid.