USA-militærchef: ‘Vi vil omgående hjælpe Israel om nødvendigt’

– USA vil omgående komme til Israels hjælp, hvis det bliver anmodet om dette, siger generalløjtnant Darryl Roberson, leder af en militærkomite ved navn “Joint Defense Force-Israel” (JDF-I).

Roberson, der overtog posten for nogle måneder siden, er i disse dage i Israel for at møde militærledere.
– Vi har en dyb forpligtelse til Israels sikkerhed, baseret på det særlige forhold mellem vore lande, sagde han.

Han er blevet bekendtgjort med det israelske luftvåbens “aktive forsvars-division”, som kan stationere luftforsvarssystemer fra “Iron Dome” anti-raket batterier til “Arrow-2” anti-ballistiske opfangere.

Roberson og hans følge har med israelske militærledere drøftet nogle af de erfaringer, der blev gjort under den fælles amerikansk-israelske computer-simulerede luftforsvarsøvelse for at halvt år siden.
– Jeg kan selvfølgelig intet oplyse om antallet af soldater, vi vil sende til Israel eller beskrive alle våbensystemerne, men hvad der er vigtigt er, at vi vil bringe alt, hvad der er nødvendigt for at forsvare Israel, sagde Roberson.