Uvished om ISIS leder Baghdadis skæbne

Fra Irak oplyses, at ISIS leder Abu Bakr al-Baghdadi er blevet dræbt ved en eksplosion, men dette er omgående blevet dementeret i en audio tape.

I denne udtaler al-Baghdadi, at den internationale koalitions militæroperation mod ISIS i Irak og Syrien er ”en af de mest u-vellykkede nogensinde”, og at Israel er ”en hemmelig partner” i koalitionen.
– Vi vil aldrig opgive at kæmpe, selv om der blot er en soldat tilbage, sagde al-Baghdadi. Jeg opfordrer til, at Jihad vulkaner skal komme til udbrud overalt.

Om Saudi-Arabien sagde han, at de saudiske ledere var ’slangens hoved’ og henstillede til ISIS-støtter at angribe dem og shia’ere i kongeriget. ISIS-lederen slog til lyd for at arabiske lande skal angribe Marokko, Tunesien, Algeriet, Libyen, Saudi-Arabien, Yemen og Sinai-halvøen. Han tilføjede, at USA snart må bringe tropper på landjorden for at kæmpe imod ISIS.

Det islamiske kalifat, som ISIS prøver at skabe, har allerede – iølge al-Baghdadi – bredt sig til Saudi-Arabien, Yemen, Egypten, Libyen og Algeriet.

USA oplyser, at det ikke har nogen information, om at al-Baghdadi blev såret under et luftangreb nær byen Mosul i Irak, eller om han var i den konvoj, der blev angrebet.

Iraks udenrigsminister Ibrahim al-Ja’afari siger, at der ikke skal drages slutninger om al-Baghdadis tilstand indtil der foreligger noget konkret. I et interview med den saudiske avis ”al-Watan” siger al-Ja’afari, at Irak ikke har fået nogen verificering om, at al-Baghdadi skulle være blevet såret eller dræbt.