Konservativ afløser med kristne rødder

s2_DanielRugholm_profilbilledeå grund af tidl. udenrigsminister Lene Espersens farvel til dansk politik er Daniel Rugholm (32) igen kommet i Folketinget.

Daniel Rugholm er baptist i femte generation og har været kommunikationschef i Københavns Kristne Kulturcenter (2004-2006). Han har også været med i redaktionsudvalget for frikirkeNets blad Domino.
Hans forældre, Birgit Rugholm Jensen og John Jensen, er aktive i bl.a. Gospel Outreach, som Udfordringen samarbejder med om kampagner.
Daniel Rugholm har tidligere været i Folketinget. Det var i november 2010, hvor han kom ind som afløser for tidligere sundhedsminister Jakob Axel Nielsen, da denne har fået en direktørpost i det private erhvervsliv. I Folketinget var Daniel partiets forskningsordfører, it-ordfører og boligordfører.
Det lykkedes imidlertid ikke den unge nordjyde at generobre pladsen ved valget i september 2011, fordi de Konservative ved dette valg havde en kraftig tilbagegang.
Men nu får han igen chancen for at sidde i Folketinget frem til næste valg. Det drejer sig dog om højest et år, da statsminister Helle Thorning skal udskrive valg, inden der er gået fire år fra valget i september 2011. Og med Lene Espersens afgang vil Daniel have gode chancer for at erobre et nordjysk mandat – med mindre der opstilles en anden stemmesluger.

Opvokset i Tårs

Daniel Rugholm er født i Tårs i Frederikshavn kommune.
Han blev sproglig student fra Hjørring Gymnasium i 2001.
Efter et par udlandsophold i Californien og Sverige blev det til et par år i København, inden turen gik tilbage til Hjørring i 2008. Han har arbejdet som country manager for computervirksomheden Targit A/S i Hjørring og Göteborg (2004–2006), som kommunikationschef for Københavns Kristne Kulturcenter (2006–2007), som projektleder ved InPress (2008), som salgs- og marketingschef for Bækmark & Kvist A/S i Nørresundby (2010) og seneste som salgschef og kommunikationsrådgiver i konXion (2012–2014).

Inspireret i USA

Hans politiske interesse blev vakt allerede i 2001 under et ophold i Californien, hvor han mødte den lokale borgmester og et fremtrædende medlem af det californiske senat, som blev til stor inspiration for den kommende danske politiker.
Ved kommunalvalget i 2005 var Daniel Rugholm kun fire stemmer fra at komme ind i byrådet i den nye Hjørring Kommune. Det lykkedes dog i 2010, hvor han var blevet mere kendt efter at have opstillet til Folketinget i 2007 og været et års tid i Folketinget som afløser. Ved kommunalvalget gik han forgæves efter borgmesterposter, men det lykkedes ham dog at få viceborgmesterposten.
Desuden er han formand for Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget. Han er også medlem af Det Konservative Folkepartis forretningsudvalg.
På sin hjemmeside skilter han ikke med sin kristne tro. Der står faktisk intet, som kan tydes i den retning. Men Rugholm har tidligere til Udfordringen udtalt, at han gerne vil være ambassadør for både nordjyske og kristne interesser, og at han mener, de konservative bygger på det kristne grundsyn.