Fransk læge idømt bøde på grund af strikkede babysko

En pensioneret børnelæge blev idømt en bøde på 5.000 euro for at have forsøgt at forære en kvinde et par strikkede babysko uden for en abortklinik i Frankrig, skriver Respekt for Menneskeliv.
Den 85-årige Xavier Dor er stifter af pro life-organisationen SOS tout-petits. Han besøgte i juni 2012 rådgivningscenteret sammen med en ledsager og forklarede lederen, hvorfor han er imod abort. Den næste dag blev han afvist ved døren. På vej ned ad trappen mødte han en kvinde på vej op og tilbød hende et par strikkede babysko, som hun tog imod. Samtidig frarådede han hende at vælge abort. Kvinden fortalte personalet på centeret om episoden, og det førte snart efter til et sagsanlæg fra hende, Planned Parenthood og abortorganisationen CADAC.

babysko-web
Provokationer som det at forære babysko har været forbudt i Frankrig efter vedtagelsen af den såkaldte Neiertz-lov i 1993.
Xavier Dor blev dømt for at have forsøgt at forhindre en abort, selv om det under retssagen aldrig blev fastslået, om kvinden faktisk var gravid eller om hun havde opsøgt centeret i den hensigt at få en abort.
Dor sagde efter domsafsigelsen, at han i givet fald vil føre