Paven bad i tyrkisk moské

Sidste lørdag under et besøg i Tyrkiet besøgte Pave Frans Sultan Ahmet Moskéen i Istanbul. Han tilbragte flere minutter i stille bøn med hovedet bøjet mod Mekka.

Paven viste denne gestus for at styrke relationerne mellem kristne og muslimer i forsøget på at bekæmpe muslimsk ekstremisme. Som andre besøgende tog også paven skoene af, før han gik ind i moskéen. Her forklarede stormuftien, hvad der står i koran-versene på moskéens stensøjler.
Under det tre-dages ophold i Tyrkiet besøgte paven også Hagia Sophia katedralen. Den blev oprindeligt bygget som kristen kirke, men blev omdannet til moské efter Konstantinopels fald i 1500-tallet. Nu er bygningen blevet et museum.
– Både fanatisme og fundamentalisme – og irrationel frygt, som skaber misforståelser og diskrimination, må bekæmpes af alle troende, sagde paven til Tyrkiets præsident Recep T. Erdogan.
Senere holdt paven messe sammen med den ortodokse kirkes patriark og repræsentanter for alle de øvrige kristne samfund.