Julen har englelyd

– Jeg har altid en lille ’lomme-engel’ på mig – det gør mig tryg, fortæller glaskunstner Jette Holgersen, som har

Salg af glasenglen fra Danmark og den hæklede engel fra Bangladesh skaffer penge til fattige kvinder
Salg af glasenglen fra Danmark og den hæklede engel fra Bangladesh skaffer penge til fattige kvinder

designet og fremstillet en ny engel til fordel for Årets Lucia Indsamling.

– Hver engel er pudset og plejet og er mange gange i mine hænder. Det bedste er processen fra idé, til englen er omsat til glas. Det har stor betydning, at jeg holder af at lave englene og samtidig kan gøre en forskel for andre.
For mig er englene en påmindelse om, at der findes mere mellem himmel og jord. Vi har ikke – og skal ikke have – alle svarene. I en travl hverdag, hvor vi måske nogle gange glemmer troen, er det vigtigt at huske på, at der findes noget større end os selv.
Glasenglen 2014 sælges til fordel for Årets Lucia Indsamling og koster 75 kroner.

 

Engle fra Bangladesh

Skjoldhøj Kirke i Aarhus har fundet deres helt egen måde at være med i Årets Lucia Indsamling. Kirken har købt 200 hæklede engle fra Bangladesh, som uddeles ved julegudstjenesten. Kirkegængerne sendes hjem med en særlig julehilsen, som de så kan hænge på træet derhjemme, samtidig med at kirken støtter Årets Lucia Indsamling.
Det er 28-årige Gita, som har hæklet englene. Hun bor i en landsby i Bangladesh med sin søn på 9 år og forsørger familien som landmand. Men hun drømmer om, at hendes søn kan få en uddannelse.
De penge, hun tjener på sine engle, hjælper med til at betale for sønnens skolegang, så drømmen kan blive til virkelighed for Gita og hendes søn.

Af Tove Lind Iversen

Banglaengel