Michael be’r for de syge på gaden
24-årige Michael Hejlskov Nielsen fra Esbjerg beder jævnligt for syge
på gaden i Esbjerg og ser mange blive helbredt og fri fra smerter.
Det vigtigste er at blive ved med at bede, fortæller han.
Egentlig troede han ikke, at han var åndelig nok til at bede for syge. Men pludselig bad han selv for fem muslimske teenagere, som alle blev heIbredt!
Michael Hejlskov Nielsen både pruster og stønner, mens han skiftevis tager sig til hovedet, sender lange blikke op mod himlen over sig og stirrer ud i luften. Han sidder flere minutter på en bænk i Esbjerg midtby, mens tankerne farer igennem hans hoved.
Han har lige selv bedt for fem muslimske teenagere – og alle er de blevet helbredt for forskellige skavanker og smerter.
– Det var fuldstændig sindssygt, jeg har aldrig oplevet noget lignende, siger han.
24-årige Michael Hejlskov Nielsen har før set mennesker helbredt, mens han har filmet de andre kristne fra gruppen, der beder for syge på gaden. Men han har aldrig selv bedt for nogen og set dem helbredt. Og slet ikke fem muslimer!
– Min virkelighedsfornemmelse var helt væk, husker han.
– Jeg kunne kun tænke på, hvor vanvittigt det var, og samtidig var jeg meget taknemmelig for, at de var blevet helbredt, da jeg bad for dem.
Faktisk troede han slet ikke, at han var tæt nok på Gud til den slags. Han er opvokset i en kristen familie og har gået på kristen efterskole, hvor det var en selvfølge at være kristen. Men de efterfølgende år var han ikke så ofte i kirke, og troen levede på et noget tyndere grundlag.
– Jeg føler mig langt mindre åndelig end de andre, som har været kristne i mindst 40 år. Jeg følte, at de er langt længere på det plan, end jeg selv er, og derfor troede jeg også, at der ville ske langt mindre, hvis jeg bad, siger han.
Men den følelse var tilsyneladende ingen hindring for Gud.
Al smerten forsvandt!
For Michael Hejlskov Nielsen er bøn for andre på gaden med til at oplive hans egen tro.
– Jeg begyndte hurtigt at komme mere i kirke, og jeg spurgte mere ind til mine forældres tro. Samtidig undrer jeg mig over, hvorfor der ikke er flere kristne, som gør det samme, siger han.
Næste gang, gruppen var ude på gaden, fortsatte Michael Hejlskov Nielsen på egen hånd, efter de andre var gået hjem. Og her fik han igen en oplevelse, som slog benene væk under ham.
Han mødte to piger, som lige havde fået en navle-piercing, der gav dem begge stor smerte. På en skala fra ét til 10, mente pigerne, at smerten var helt oppe på 10, husker han.
– Jeg måtte slet ikke røre dem eller navlen, så jeg bad på afstand, og de blev begge fuldstændig fri for smerter, griner Michael Hejlskov Nielsen begejstret.
– Så dér var jeg lige nødt til at sætte mig ned på en bænk igen, fordi jeg var så overvældet af det hele!
Vigtigt at bede flere gange
Det er nu et halvt år siden, at Michael Hejlskov Nielsen bad for de fem muslimer, der blev helbredt. I dag er han to dage om ugen – mandag og fredag – på gaden for at bede for mennesker sammen med en gruppe kristne fra Livets kilde, Apostolsk Kirke og Pinsekirken i Esbjerg.
Op mod halvdelen bliver fri fra smerter efter første bøn. Men selvom folk ikke oplever noget efter første bøn, er det for tidligt at give op, forklarer Michael Hejlskov Nielsen.
– Ved nogle beder vi helt op til seks gange, før folk bliver helt fri af deres smerter. Det er efterhånden temmelig normalt, at vi skal bede flere gange. Ofte går smerten lidt nedad for hver gang, vi beder. Så jeg har lært, at man ikke skal give op.
– Og så er min oplevelse, at hvis folk ikke lige efter hver bøn tester, om de kan mærke noget, så vil der ikke ske meget. Det er vigtigt, at de afprøver, om der er en forskel. Jesus krævede også sådan nogle troshandlinger efter, han havde bedt for folk, mener han.
Filmer helbredelserne
Jo mere alvorligt, det er, desto flere gange skal de typisk bede, fortæller Michael Hejlskov Nielsen.
– Jeg tror, det skyldes, at der er noget på den anden side, der kæmper, altså at det skyldes en åndelig kamp, siger han.
– Men der er desværre også nogen af dem, vi beder for, som vi ikke ser bliver helbredt, mens vi står med dem. Det er omkring 10-15 procent, siger han. Enkelte finder dem dog senere for at fortælle, at de efterfølgende er blevet helbredt.
Michael Hejlskov Nielsen filmer, når han er på gaden. I Facebook-gruppen ”Bøn på Gaden i Esbjerg” kan du derfor se videoer med folk, som bliver helbredt. Eksempelvis en video med en ung kvinde, som bliver helbredt for piskesmæld.
Andre kristne rundt om i Danmark er også på gaden for at bede for mennesker. Hvis man på Youtube søger på ”helbredelser på gaden” eller ”street healing” kan man se, at rigtigt mange er i gang.