13 koptere bortført i Libyen

Omkring 15 maskerede, bevæbnede mænd tog 13 egyptiske kristne til fange i Sirte forrige lørdag. Der har de seneste uger været flere tilfælde af islamistisk vold mod kristne i Libyen.

– Kristne i Libyen er i stor fare, for islamiske ekstremister har gjort dem til jaget vildt. Den egyptiske regering må samarbejde med de relevante myndigheder for sikre dets borgere i Libyen og give dem en mulighed for at forlade landet i sikkerhed, når de flygter, siger Todd Daniels fra International Christian Concern i Mellemøsten. Yderligere syv koptere meldes forsvundet i Libyen, og mindst 10 er blevet dræbt i løbet af det seneste år. De militante muslimer gik tilsyneladende fra rum til rum i det boligkompleks, hvor de 13 egyptere boede. Efter at have tjekket beboernes ID, for at finde frem til de kristne, tvang ekstremisterne de 13 ubevæbnede egyptere til at følge med. Et vidne fortæller, at de kristne fik håndjern på, før de blev kørt væk. Bortførerne tilhører sandsynligvis gruppen Ansar al-Shariah, som menes at stå bag bombningen af det amerikanske konsulat i Benghazi i september 2013. Også i Egypten oplever koptiske kristne et øget trusselsbillede, fordi mange muslimer holder dem ansvarlige for tidligere præsident Mohammed Morsis fald og opløsningen af det muslimske broderskab.