Beslut dit år!

Så står vi igen foran et nyt år og tænker nok lidt over, hvad det mon vil bringe. Men vi er jo ikke selv uden indflydelse på, hvordan det bliver…

Henri Nissen
Henri Nissen

Som kristne tror vi ikke på ”skæbnen”, eller at alt er forudbestemt. Gud har skabt os med selvstændighed og kreativitet – og sluppet os løs. Jeg kan undre mig over, at han giver selv sine værste modstandere så stor frihed – selv om vi ofte misbruger friheden til det værst tænkelige. Men vi kan på mange måder selv vælge, hvordan vores nytår skal være. Det gælder bl.a.:

  • I vores personlige liv kan vi hver dag bevidst vælge det, vores samvittighed fortæller os, og ikke bare det egoistiske, vi har lyst til. Hvis vi har svært ved at mærke samvittigheden eller Helligånden, kan det måske skyldes, at vi ikke får fyldt noget åndeligt på? Her kan nogle få minutter med bøn og bibel hver dag give nyt perspektiv og mening med livet.
  • I vores familieliv kan vi også vælge at omsætte vores kristne tro i praksis, så det ikke blot er tilfældigheder, der styrer os. Vi kan fx vælge at bruge tid sammen. At spise sammen. Bede som familie. Værdsætte.
  • I vores arbejdsliv kan vi få løst op for problemer og få nye visioner – simpelthen ved at spørge Gud om råd i bøn. (Se fx artiklen side 3.)
  • I kirken kan vi i 2015 være udadvendte, så vi ikke holder velsignelserne for os selv, mens verden går til i uvidenhed og åndeligt mørke.
  • I samfundet kan vi i 2015 stå ved deres tro og holdninger og aktivt arbejde for at bevare kristendommen – og vinde nyt terræn.

Ofte bliver de gode forsætter ikke til så meget, fordi vi ikke er vant til disciplin i det åndelige liv. Det skyldes, at vi har fået ørene tudet fulde af en light udgave af evangeliet, hvor vi ingenting kan eller skal. Men det er kun sandt, når det drejer sig om vores evige frelse. Den kan vi ganske rigtigt ikke gøre os fortjent til. Den må Jesus klare. Men Bibelen er fyldt med opfordringer til at handle imod uretfærdighed og gøre noget godt for andre. Og til at være udholdende og disciplinerede i vores tro – for ikke at falde i søvn – og gå glip af det hele.
Sæt dig et positivt mål for dit eget 2015. Brug bedemåneden januar til at høre, hvad Gud siger til dig. Men lad det ikke blive ved de fromme forsætter. Planlæg det. Og skriv det i kalenderen, så du kan følge op efter en måned. Så får du et – godt nytår!