Du får ét år til…

Så er vi gået ind i 2015 og endnu et år venter foran.

Torben Søndergaard blev troende kristen i en voksen alder, og driver nu et omfattende gademissionsarbejde i flere lande med egen bibelskole på nettet, som når ud til over 3.000. Han har flere gange været i tv, og han har skrevet bogen 'Den Sidste Reformation'.
Torben Søndergaard blev troende kristen i en voksen alder, og driver nu et omfattende gademissionsarbejde i flere lande med egen bibelskole på nettet, som når ud til over 3.000. Han har flere gange været i tv, og han har skrevet bogen ‘Den Sidste Reformation’.

Siden år 2000 har nytår været noget helt specielt for mig. Nytår er blevet en tid til at gøre regnskab. En tid til at se tilbage på året, der er gået og se frem på året der kommer.
Det hele startede med en desperat ung mand (mig), som i slutningen af 2000 sad og tænkte over sit liv. Jeg var i kirkens øjne en radikal ung mand, som elskede Jesus. Men hvor var frugterne af mit liv? Jeg havde ikke ledt nogle til frelse, helbredt en syg, døbt folk eller kastet dæmoner ud af nogen. Alt sammen noget, jeg kunne læse i Bibelen, var det normale for de første kristne. Ja, hvis det var normalt for dem, så måtte det også være det for os. Midt i min fortvivlelse læste jeg Lukas evangeliet kapitel 13 om, hvordan en ”mand” i 3 år, ikke havde kunnet finde frugt på sit figentræ, og derfor sagde han dette: ”Han sagde da til gartneren: I tre år er jeg nu kommet og har ledt efter frugt på dette figentræ uden at finde nogen. Hug det om! Hvorfor skal det stå og tage plads op til ingen nytte?” Disse ord ramte mig virkelig hårdt. Jeg så pludselig, at jeg var det træ, der havde stået uden at bære frugt.
Ja, pludselig blev det hele så alvorligt for mig. Jeg sagde da til Gud: Giv mit et år til. Hvis jeg ikke bære frugt næste år, kan du hugge mig om. Ja, det er alvorlige ord at bede, men det jeg læste i Bibelen var også alvorligt.

Fra den dag besluttede jeg mig for at faste 40 dage og gå ud på Guds ord. Dette blev virkelig starten på et helt nyt liv for mig. Da 2001 var forbi så alt anderledes ud. Da havde jeg set over 150 helbredt, 10 mennesker frelst og alt var anderledes i mit liv.
Siden den dag har jeg hvert år ved nytårstid stoppet op og kigget på mit liv. Gør jeg stadig Guds vilje? Vokser jeg stadig i mit fælleskab med ham? Er jeg stadig i brand for Herren?
Siden den dag har jeg som en regnskabsmand hvert år gået igennem mit liv og set, hvordan Gud virker.
Hvad med dig? Tiden flyver af sted. Pludselig er der gået 2, 5 eller 10 år, og der er stadig ikke sket noget angående de ting, som Gud har lagt ned i dig.
Bliv ikke som dette figentræ. Desperate tider kræver desperate handlinger. Gør noget du ikke har gjort før. Jeg kan f.eks anbefale en 40 dages faste.