Fire kvinder i top på Labor-Hatnuahs liste

Topopstillingen af Labor-Hatnuahs listen er blevet afsløret i Kibbutz Shefayim, da Laborpartiformand Isaac Herzog betegnede denne gruppe som “staten Israels nye ledelse”, skriver “Haaretz”.

Partiets leder, Tzipi Livni, nr. 2 på listen, deltog for første gang i et officielt Laborpartimøde. Hun sagde, at Herzog “vil blive den næste statsminister”. Fælleslisten har fået navnet “Den Zionistiske Lejr”, hvilket den er blevet kaldt uofficielt siden sin grundlæggelse og den er blevet kritiseret for at have udelukket landets arabiske befolkning.

Det ventes at der vil blive lagt vægt på sociale og økonomiske anliggender, og Herzog udtalte: “Folket kræver social retfærdighed og folket vil få social retfærdighed”. Tidligere Laborpartiformand, Shelly Yacimovich, der stod øverst på fælleslisten, vil blive nr. 3.

Hun efterfølges af Knessetmedlemmerne Stav Shaffir, Itzik Shmuli og Omer Bar Lev. Den syvende plads er blevet reserveret for Labors generalsekretær Hilik Bar, mens tidligere miljøminister Amir Peretz kom på 8. pladsen.

Knessetmedlemmerne Merav Michaeli og Eitan Cabel er nr. 9 og 10. Listen er endnu ikke endelig, da Herzog må udvælge plads nr. 10 og 11, mens Livni må bestemme pladserne 16, 21, 24 og 25.

“For en måned siden stod Herzog og jeg foran offentligheden og meddelte, at vi sammen vil vinde et overflødigt valg og gøre det skæbnesvangert og historisk”.

“Dette er et utroligt team” siger Herzog. “Det er et dynamisk team, rigt på erfaring og præstation, og det er gennemsyret af ærlighed og sensitivitet. Det er et team, som inkluderer alle Israels sektorer. Et team af integritet, sulten efter forandring, som er blevet valgt for at finde løsninger på boligkrisen, leveomkostningerne, den voksende fattigdom, den diplomatiske isolation og Israels sikkerhedsproblemer”.

Herzog sagde, at Israel må bekæmpe islamisk terror med al sin styrke sammen med resten af verden, ikke alene. Israel er stærkest, når det ved, i hvilken retning det går, med en klar diplomatisk horisont.

Livni blev modtaget med stor applaus og tilråb om støtte.
“For en måned siden stod Herzog og jeg foran offentligheden og meddelte, at vi sammen vil vinde et overflødigt valg og gøre det skæbnesvangert og historisk”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Studenter

Størstedelen af studenterne ved universiteter og colleges agter at stemme på Labor-Hatnuah ved en meningsmåling, der blev udført d. 8.-11. januar blandt 2583 universitetsstuderende, hvoraf 1090 er på akademiske colleges.

Ifølge opinionsundersøgelsen vil Labor-Hatnuahpartiet få 30 mandater, fulgt af Bayit Yehudi med 26 og Likud med 16. Størstedelen af studenterne siger, at det mest presserende anliggende ved det kommende valg er boligreformer, omfattende sænkning af huslejepris.