Politi bad 13-årig Lecrae læse Bibelen efter gevær-episode

Lecrae kunne have været endnu et offer for politi-vold i USA. Men en betjent gav ham en ny chance - og Lecrae mødte Jesus.
Lecrae kunne have været endnu et offer for politi-vold i USA. Men en betjent gav ham en ny chance – og Lecrae mødte Jesus.

Rapperen Lecrae Moore, som kommer til Å-festival i Sdr. Felding i juni 2015, takker Gud for mødet med en kristen betjent for 22 år siden.

– Det kunne have været mig, siger Lecrae Moore om den 12-årige Tamir Rice, som blev skudt af politiet på grund af en legetøjspistol. Lecrae gik nemlig selv som 13-årig rundt med et haglgevær – men betjentene valgte at give den unge sorte fyr en chance. Den succesfulde musiker og skuespiller, der nu er 35, takker Gud for de forstående betjente, han selv mødte som ung.
– Faktisk var de med til at lede mig til tro på Jesus, fortæller Lecrae på Facebook. Den seneste tid har der været store protestmarcher i USA, fordi flere yngre sorte mænd er blevet dræbt af hvide politifolk. Blandt de dræbte unge er den 12-årige i Cleveland, som viftede med en legetøjspistol, og Michael Brown fra Ferguson.

Jesus giver håb

Derfor har mange – både hvide og sorte – protesteret mod det, de opfatter som racediskriminering. Men nogle sorte maner til besindighed. Blandt dem er footballstjernen Benjamin Watson fra New Orleans Saints, som i en meget læst facebook-opdatering hævder, at problemet er ’SIN, not SKIN’ (SYND, ikke HUDFARVE)
– Det handler om SYND. Det er syndens skyld, at vi gør oprør mod autoriteterne. Det er syndens skyld, at vi misbruger magt. Synden er skyld i, at vi er racister og har fordomme og lyver for at dække over noget. Det er syndens skyld, at vi laver optøjer, plyndrer og laver ildspåsættelser. Men jeg har håb, fordi Gud har skaffet en løsning på synden gennem sin søn Jesus. Han kan forvandle hjerter og sind, så man kan se forbi det ydre og se det, som virkelig betyder noget i hvert eneste menneske. Løsningen på tragedierne med Michael Brown, Trayvon Martin, Tamir Rice og Eric Garner er ikke uddannelse eller konfrontation. Det er evangeliet. Så, alt i alt er jeg fortrøstningsfuld, for evangeliet giver menneskeheden håb, skriver Watson.

Ny chance til Lecrae

– Det er en del af mit vidnesbyrd, at jeg generede folk med et haglgevær som 13-årig og blev taget af politiet. Men jeg er stadig i live! Jeg blev ikke skudt. De betjente gjorde et godt stykke arbejde, fortæller Lecrae. En af betjentene besluttede sig for ikke at arrestere mig dengang. I stedet udfordrede han mig til at læse i Bibelen. Tak Gud for hans nåde, siger musikeren.

Forskelsbehandling

Men også Lecrae har oplevet forskelsbehandling af sorte.
– Jeg blev vinket ind til siden 4 gange på en time i den østlige del af Texas. Jeg fik en bøde, fordi der var en ramme om min nummerplade. Jeg er mange gange blevet spurgt, hvorfor min bil lugter af maihuana. Og det gjorde den ikke. Ingen må ryge noget som helst i min bil. Men jeg havde brugt en spray med læderduft, selv om jeg har stofsæder, forklarer Lecrae. Nogle dumme rappere gør det svært for de gode – og nogle dumme betjente gør det svært for de gode, konkluderer musikeren.

Til Danmark i juni 2015

Lecrae, som er populær både på kristne og ikke-kristne musikscener, kommer til Danmark i juni. Her skal han optræde på Danmarks største kristne musikfestival, Å-festival, i Sdr. Felding.
Mange glæder sig til mødet med Grammy-vinderen, som også blev nummer 1 på Billboard 200 med albummet ’Anomaly’, hvor han både synger og fortæller om Jesus.  Netop i 2015 kan Å-festival fejre sit 25 års jubilæum.