Gospelmeditation på Godset

Den 1. februar er der Gospelmeditation på Godset i Kolding.
Den 1. februar er der Gospelmeditation på Godset i Kolding.

For en gangs skyld bliver det en stille søndag aften på Godset den 1. februar, hvor Kolding Gospel Fellowship inviterer til den første Gospelmeditation nogensinde i Kolding.

Her kan man synge med eller bare lytte til stille gospellovsang og mærke det intense nærvær af Gud og hinanden, lover arrangørerne. GospelMeditationen er en Gospelgudstjeneste med en mere stille og eftertænksom stemning, men gospel musikken er stadig omdrejningspunkt, siger Anne Marie Rasmussen fra KGF. Samtidig vil der være andre kendte elementer som lystænding, nadver og forbøn.
– Vi lever i en tid, hvor travlhed og stress er en udfordring, derfor vil vi gerne skabe en mulighed for at finde ro og indre fred. Vi vil dæmpe lyset og tænde stearinlysene og under stille lovsange søge ind i stilheden, fortæller Steffen Bay fra Kolding Gospel Fellowship (KGF). Foreningen er stiftet og består af dirigenter fra 6 gospelkor i Trekantsområdet. De sidste to år har KGF primært arrangeret to livlige GospelCelebrations på Godset hvert år og øveaftener lige før. Denne søndag aften vil der kun være klaver og et baggrundskor på scenen.

Tid til ro, eftertænksomhed og nærvær

– Vores nye meditative tiltag er efter inspiration fra Copenhagen Gospel Fellowship, hvor man oplever mange søge denne mulighed for ro og eftertanke i en hektisk hverdag, siger Henrik Engelbrekt Refshauge fra KGF. Vi går på vandring i os selv, når Jørn Carl fra Kirke i byen leder os ind i den meditative verden i en bibelmeditation. Her kommer vi lidt tættere på os selv, vores tro og Gud, helt på vore egne betingelser. Det anbefales at tage noget med at sidde/ligge på, fx. et underlag, en madras, pude og dyne. Der vil være stole ude i siderne og bagved. Der vil også være nogle få stationer, hvor man kan tænde lys, bede en bøn eller blive bedt for mm. Man kan hygge sig i caféen allerede fra kl 19.00.