Heavy Metal når det er bedst

I oktober 2014 udkom Fit For A King med et nyt album, der hedder Slave To Nothing. Da jeg er meget glad for deres tidligere albums, er mine forventninger tårnhøje.s.22 slavetonothing_cd

Disse er i den grad blevet indfriet, endda i den meget positive ende af skalaen! Bandet er kommet med en bred, musikalsk vifte af mangfoldighed.
Deres album indeholder både noget hardcore metal med masser af tunge guitar riffs, samt vilde growls (sangart) og noget hårdt rock.
Metalgenren er tydelig i sangen ”Slave To Nothing”. Her viser forsangeren sin kvalitet og takter som fra tidligere albums. Han får growlet ordene hurtigt, som en rapper. Dog med den forskel, at han growler, og det gør en rapper ikke. Så endnu en gang må jeg tage hatten af for bandets vokalist.
I sangen ”Hooked” er der to ting, som er værd at bemærke. Første ting er, hvordan vi får det tunge karakteristiske guitar-riff i gang. Riffet svinger mellem at være i forgrunden og i baggrunden af musikken. Dermed får de udnyttet guitaren til at fylde de mellemrum, der er mellem vokalen og trommerne, og senere til at være det bærende instrument.
Den anden bemærkning er, hvordan de udfolder den føromtalte vifte og får noget hård rock ind over. De skifter i omkvædet til en clean vokal (normal sang). Det minder om noget, 30 Seconds To Mars eller andre rock bands kunne have lavet.
Det benytter de i flere af deres sange, altså skiftet mellem growl og clean vokal. Det giver næsten samme effekt som en popsangs omkvæd. Man får den til at sidde fast på repeat i ens tanker. Konklusionen må være, at dette album er et anbefalelsesværdigt album, som i høj grad bør overvejes, om det ikke skulle have en chance!

Søren Jacobsen