Jomfru Marias budskaber

Jeg ser til min overraskelse, at også ”Udfordringen” har optaget den kendte annonce med et smukt jomfru Maria-ansigt med hendes månedlige budskab. Men er det noget, vi skal tage alvorligt? Hvor i Det Nye Testamente opfordres vi til at lytte til budskaber fra hende? Hvor i Bibelen står der, at hun meddeler sig til os? I NT oplever jeg hende som en ydmyg tjenerinde, der peger på Kristus og ikke på sig selv. Fx sagde hun: ”Hvad som helst han siger til jer, skal I gøre!” (Joh. 2:5), og den sidste gang, vi møder hende, er på et bedemøde i Ap.G. 1:14 på lige fod med andre troende kvinder og mænd. Jeg har nære katolske venner, som derfor tager afstand fra enhver form for Maria-dyrkelse og ikke synger med på de salmer, der henvender sig direkte til hende. Det er, mener jeg, at vise større respekt for Guds ord end for en tradition, som ingen bibelsk hjemmel har. Eller er det mig, der er galt afmarcheret?
Jørn Nielsen
H.C. Lumbyes Vej 159A
4700 Næstved