Koreansk missionærfamilie og 41 indonesiske kristne i flystyrt

Blandt de 162 passagerer i det forulykkede AirAsia fly var 41 medlemmer af en menighed i Indonesien. Også en ung sydkoreansk missionærfamilie baseret i Java var med på flyet.

Park Seong-beom, 37, hans hustru Lee Kyung-hwa og deres 11 måneder gamle datter var flyttet til Indonesien i september for at undervise i koreansk og computervidenskab i byen Malang.
Park var udsendt som missionær fra Yeosu First Presbyterian Church i fiskerbyen Yeosu, mens Lee var udsendt fra sin menighed i Seoul. Lee havde været missionær i Indonesien i flere år, før hun blev gift med Park. Han havde tidligere gjort tjeneste i Cambodia. Ifølge en talsmand fra Yeosu-kirken var familien på vej til Singapore for at forny deres visa til Indonesien, da flyet forulykkede.
I 2013 var ialt 26.000 sydkoreanske kristne udsendt som missionærer til 169 lande verden over, oplyser Korea World Missions Association fra Seoul. Omkring 700 af disse protestantiske missionærer gør tjeneste i det overvejende muslimske Indonesien, mens mange andre er baseret i Kina og Japan. De 41 kristne indonesere var alle medlemmer af megakirken Mawar Sharon Church of Surabaya, som har 30.000 medlemmer.
Yderligere 11 venner og familiemedlemmer fra samme kirke var med i flyet, fortæller pastor Caleb Natanielliem, som nu forsøger at trøste de pårørende i menigheden.