Mange film fra ’Hollywoods bibelår’ begejstrer anmelderne – uanset tro

Filmen ’The Good Lie’ med Reese Witherspoon i hovedrollen får de bedste anmeldelser blandt de mange kristne film fra 2014.
Filmen ’The Good Lie’ med Reese Witherspoon i hovedrollen får de bedste anmeldelser blandt de mange kristne film fra 2014.

Biografgængere i USA foretrækker ’The Good Lie’ efterfulgt af ’Heaven is for Real’ og ’Unbroken’.

År 2014 har været ’Bibelens År’ i Hollywood, og avisen The Christian Post har bedt de kristne biografgængere i USA vurdere kvaliteten af 10 trosbaserede film. De bibelsk inspirerede film får dog en lavere placering end film baseret på nyere begivenheder.

I ’Heaven is for Real’ fortæller den fireårige Colton, at han genkender sin afdøde bedstefar - som han kun har set i himlen.
I ’Heaven is for Real’ fortæller den fireårige Colton, at han genkender sin afdøde bedstefar – som han kun har set i himlen.

På årets næstsidste dag kunne de kristne biografgængenere se tilbage på alle Hollywoods nye trosbaserede film, lige fra Darren Aronofsky’s ’Noah’ til den seneste, Angelina Jolie’s ’Unbroken’.
The Christian Post har bedt biografgængerne vurdere den enkelte film ud fra kriterier som kvalitet, budskab og troskab mod Bibelens beretning i de bibel-baserede film.

The Good Lie begejstrer
Både kristne og sekulære anmeldere foretrækker Reese Witherspoons film ’The Good Lie’ blandt de mange kristne film fra 2014.

Filmen udkom i november og har skaffet Heartland Film prisen ’Moving Picture Award’. The Good Lie er beretningen om nogle sudanesiske flygtninge, som kommer til Kansas City i Missouri. Her møder de en medarbejder fra et jobcenter, som vender op og ned på deres liv.
Filmen har realistiske personskildringer og giver ’en varmende følelse af familieskab’ lyder vurderingen.

Himlen findes virkelig
’Heaven is For Real’
, der kommer ind som årets næstbedste kristne film, er baseret på bogen af samme navn. Det er beretningen om den fire-årige Coltons ekstraordinære nærdøds-oplevelse, hvor han oplever at være i himlen.

Filmen blev nomineret til to priser, både en ’People’s Choice Award’ og en ’Teen Choice Award’.
Den tredjebedste kristne film er ifølgere anmelderne Angelina Jolies ’Unbroken’, om den olympiske løber og krigshelt Louis Zamperini. Efter at have overlevet et flystyrt og 47 dage på havet tilbragte han to år som krigsfange hos japanerne. Senere kom han til tro på Jesus under en af Billy Grahams kampagner og fik dermed hjælp til at tilgive sine tidligere bødler. Filmen er blevet tildelt en ’Truly Moving Picture Award’.
Unbroken havde først premiere i USA juledag, og man taler om mulige Oscar-nomineringer.

Gud er ikke død
Fjerdepladsen blandt de kristne film er ’God’s Not Dead’. Den blev overraskende populær i biograferne og førte til en indtjening på omkring 8.6 millioner dollars i løbet af den første uge. Filmen handler om en filosofi-lærer på et universitet, hvis ateistiske læseplan bliver udfordret af en ny kristen studerende.

En autentisk beretning med både horror og tro er Scott Derrickson’s ’Deliver Us From Evil’ (’fri os fra det onde’). Filmen handler om en politibetjent fra New York, som bliver afhænging af hjælp fra en utraditionel præst i kampen mod usynlige onde magter i området.
En anden horror-film med kristne temaer er ’The Remaining’ af Casey La Scala, som handler om de sidste tider og bortrykkelse af kristne.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Dyre bibel-film
Blandt de bibel-inspirerede film er Aronofsky’s ’Noah’ med Russell Crowe, Emma Watson og Anthony Hopkins på rollelisten. Trods et stort budget og mange seere har filmen fået en blandet modtagelse både blandt kristne og ikke-kristne anmeldere – ikke mindst fordi den fortæller en helt anden beretning end den bibelske beretning om Noah og arken.

Også Ridley Scott’s ’Exodus: Gods and Kings’ med Christian Bale i hovedrollen som Moses har i nogen grad skuffet anmelderne. Kritikken går dels på den bibelsk set ’usunde forbrødring’ mellem filmens Moses og farao, dels på et noget forvirret manuskript.
Nogle biografer har i en begrænset periode vist filmen ’Kirk Cameron’s Saving Christmas’, som handler om, hvor julen stammer fra. Filmen vurderes dog som delvis historisk ukorrekt.
Den sidste kristne film på biografgængernes top ti liste er ’Left Behind’ med Nicholas Cage i hovedrollen.
I løbet af 2015 kan kristne se frem til flere tros-baserede film. Blandt disse er ’Where A Man Stands’ om en kristen sort skoleleder på et jødisk domineret gymnasium i Beverly Hills samt filmen ’Caged’.