Pastor Rick Warren lukker omstridt megakirke i Seattle

Pastor RIck Warren holdt sidste prædiken i Mars Hill Church.
Pastor RIck Warren holdt sidste prædiken i Mars Hill Church.

Siden pastor Mark Driscoll tog sin afsked fra megakirken Mars Hill Church i efteråret, har menigheden været forberedt på at skulle lukke ved årsskiftet. Pastor Rick Warren fra Californien holdt den sidste prædiken for menigheden.

Pastor Mark Driscoll forlod Mars Hill i oktober efter længere tids konflikt blandt andet om hans lederskab. Seattle-menigheden er nu officielt blevet opløst, men nogle af de tilknyttede menigheder bliver selvstændige. I sin video-transmitterede prædiken sagde Rick Warren:- Jeg vil råde jer til først og fremmest ikke at blive bitre, for derved skader I bare jer selv. Bitterhed forlænger smerten.
Warren tilføjede fem yderligere råd: Lad være med at anklage nogen, undgå sladder og fordømmelse, vær gode mod jeres ledere, vær taknemlige for det, som Gud har gjort gennem Mars Hill Church – og hold blikket fæstet på Jesus. – Ikke alt det, der sker i vores liv er Guds egentlige vilje, men som troende har vi løftet fra Rom. 8:28 om, at Gud i alle ting vil gøre noget godt for os, understregede Warren, som har været ven og rådgiver for Mark Driscoll gennem mange år.
Mars Hill Church’s ejendele vil blive solgt, og indtægten går i første omgang til de ansatte, som nu har mistet deres arbejde.