Et kongerige uden lige

Jesu liv er blevet filmatiseret mange gange, men det er altid spændende at se en ny Jesus-film. Selv om alt står på spil, vil Jesus ikke give efter for menneskers vilje. Han har et kongerige, som varer evigt.

s.13 CraigHistorien om Jesu liv og undervisning kan altid virke opmuntrende i menneskers liv. Med hver ny filmatisering er manuskriptforfatterne og instruktørerne nødt til at vælge, i hvilken retning de skal bringe historien, og hvem der skal medvirke i den. De fire, som skrev evangelierne, var nødt til at gøre det samme.
Son of God har fokus på kontrasten mellem romernes brutale og barske behandling af jøderne og Jesu ikke-voldelige reaktion som alternativ til det jødiske komplot om at vælte den romerske regering. Da Jesus er på vej mod Jerusalem for at fejre påske, håber Jesu disciple på, at han vil udnytte situationen og starte et oprør, mens de jødiske religiøse ledere er bange for, hvordan Pilatus reagerer. De vil gøre alt for at fjerne denne ballademager, men Jesus har en plan, som ingen kan forestille sig.
Vejen til Jerusalem
Oprindeligt var Son of God en miniserie filmatiseret af The History Channel. Den blev derefter klippet sammen til en film på ca. to timer, så den kunne vises i biograferne. Dem, der har læst evangelierne, vil have en fornemmelse af, at der mangler noget i historien. Answers in Genesis påpeger, at evangeliet er helt udeladt. Til en vis grad er det sandt. I filmen taler Jesus nok imod synden og ses som den Guds Søn, han er, men andre steder i filmen synes det at være udeladt.

Det er måske, fordi Son of God er baseret på Johannesevangeliet, som starter med Jesus, der allerede er på vej mod Jerusalem. Hensigten med filmen er nok også at vække interesse hos dem, der ikke tror på Jesus i forvejen. Det er svært for mig ikke at lægge mærke til, hvordan Jesus bliver skildret som en politisk-korrekt rockstjerne, der til tider virker forvirret.
Kan hjælpe til tro

Son of God (DVD) • 138 min. • Kirkebutik.dk-pris: 145 kr.
Son of God (DVD) • 138 min. • Kirkebutik.dk-pris: 145 kr.


Filmens højdepunkter er retssagen og korsfæstelsen. Begivenhederne er skildret mildere end i The Passion of the Christ, men de er rå og følelsesmæssigt gribende. I Jesu retssag vises der to bestemte sider af historien. Der er dem, som vil have, at Pilatus løslader Jesus, mens der er andre, der vil have ham henrettet. Filmen viser, hvor ydmygende det måtte have været for Jesus at blive mishandlet, mens hans mor og venner kiggede på. Det er også ganske interessant at se, hvordan Simon af Kyrene bar Jesu kors.

Filmen lægger op til dialog og kan hjælpe mennesker til at finde troen på Kristus Jesus. Hvis seerne ønsker at få hele evangeliet, bør de læse i Bibelen. Det vil være en god idé uanset, hvilken stilling til evangeliet man har i forvejen.