Norsk kronprinspar lavede mad på Blå Kors center

Mette Marit og Haakon havde selv taget initiativ til at besøge kontaktcenteret i Oslo.

Det norske kronprinspar tilbereder mad i Blå Kors Centerets køkken sammen med kok Susanna Diaz.
Det norske kronprinspar tilbereder mad i Blå Kors Centerets køkken sammen med kok Susanna Diaz.

– Det var et meget specielt besøg for os, sagde kronprins Haakon og kronprinsesse Mette Marit, efter at de havde været frivillige medarbejdere på Blå Kors’ Kontaktsenter i Oslo forrige onsdag.

Kronprinseparret havde selv bedt om lov til at besøge kontaktcenteret i Møllergata 28. De havde afsat tre timer til besøget og deltog som frivillige på stedet. Først var de med til at tilberede dagens ret, lammefrikassé, og derefter hjalp de med at servere. Efterfølgende havde de god tid til at tale med gæsterne på kontaktcenteret, som dagligt har mellem 100 og 300 besøgende.

Livsvigtigt tilbud

– Dem, der bruger kontaktcenteret, har fortalt os om, hvor livsvigtigt dette tilbud er for dem, sagde kronprinsparret ved afslutningen af besøget. De kongelige fik et indblik i de ekstremt svære livssituationer, som er hverdag for mange af kontaktcenterets gæster. De blev også klar over, hvor hårdt mange af kontaktcenterets brugere arbejder for at få et bedre liv. Kronprinseparret sagde, at de var imponerede over det arbejde, som gøres af både ansatte og frivillige i Blå Kors til støtte for gæsterne.

Stor ære for Blå Kors

– Vi i Blå Kors oplever det som en stor ære, at kronprinseparret ønskede at besøge os. Besøget er også noget, vore gæster har sat stor pris på, siger leder i Blå Kors, Marit Brandt Lågøyr.
Hun siger, at de kongelige mødte kontaktcenterets gæster på lige fod, og at de ved deres tilstedeværelse var med til at vise, at menneskeværd og værdighed ikke er afhængig af, hvilken position man har i samfundet, skriver KPK.