Julen og chanuka faldt samme dag

De kristnes jul og jødernes otte-dages lys-fest Chanuka faldt i år på samme dato.

Dagen før den kristne juledag kunne jøderne tænde alle otte lys i den otte-armede lysestage for at fejre chanuka. I byen Nazareth i Galilæa, hvor Jesus voksede op, forventede man før jul 100.000 glade tilrejsende ifølge byens nye borgmester, Ali Sale. Han er den første muslim, der har haft dette embede i 20 år. Det er dog svært at fornemmme, at Israel nu er i vinterens dyb. Vejret er blot lidt køligere end på en nordisk sommerdag. Statsminister Binyamin Netanyahu besøgte et rekrutterings-sted i Nazaret i anledning af den kommende jul. Han fortalte, at han havde fulgt sin søn Avner til rekrutteringsstedet nogle dage før. I Jerusalem delte kommunen sammen med den jødiske nationalfond gratis juletræer ud til kristne i dagene før jul. I en meddelelelse fra byrådet hedder det: – Vores by er stolt over at være en åben by med religionsfrihed for alle.