Ny direktør for Krifa vil holde fast i værdierne

Preben R. Jørgensen
Preben R. Jørgensen

Ny topchef i Krifa har baggrund i KFUM & KFUK.

Preben R. Jørgensen, Randers, er ansat som ny administrerende direktør for Krifa.

Siden Krifas hovedbestyrelse i juni 2014 valgte at afbryde samarbejdet med adm. direktør Jesper Wengel, har Preben R. Jørgensen været konstitueret som administrerende direktør for den kristelige fagbevægelse. Det er denne stilling, som nu bliver permanent for den 46-årige revisor.

20 års Krifa-erfaring

Preben R. Jørgensen er godt kendt med organisationen. Han kom til Krifa i Randers for 20 år siden som såkaldt controller. Og allerede efter fire måneder blev han forfremmet til et lederjob som sektionsleder i økonomi-afdelingen. I 1999 blev han udnævnt til økonomichef, og i 2005 til økonomidirektør. Da Aase Bang i 2013 flyttede fra topledelsen til at være funktionsleder for A-kassen, rykkede Preben Jørgensen ind i chef-direktionen, hvor han nu også har overtaget selve topposten.

Ikke en typisk revisor

Preben R. Jørgensen har en baggrund som registreret revisor. Han er uddannet hos BDO i Herning, og har en HD i regnskab og en Mini-MBA fra Mannaz. Men man kan ikke sige, at han længere er den typiske revisor, mener han. – Men revisorer har ofte evnen til at tænke analytisk, og så er de nysgerrige. Det er egenskaber, som også kan bruges i mit nuværende job, mener Preben Jørgensen.

Ny stil?

– Kommer der en ny stil i Krifa med dig som ny leder?
– Nej, jeg vil videreføre den strategi, vi har lagt for Krifa, og det er at skabe god arbejdslyst for såvel medarbejdere som kunder.
– Hvor mange er I?
– Vi har over 200.000 kunder og 750 medarbejdere, hvoraf de ca. 300 arbejder på hovedkontoret ved Århus.
– Skal I fortsat have lokale centre?
– Ja, den direkte kontakt til kunderne er vigtig.
– Kan du kort beskrive, hvad Krifa skal i fremtiden?
– Vi skal være der for medlemmerne hele livet. Ikke kun, når det går skidt, og de har brug for en a-kasse. Men også, når det går godt.
– Er det noget med at udvikle medlemmernes karrierer?
– Ja, vi har allerede seks karriere-centre i hele landet, og vi er også i gang med et oplevelsesunivers på en webside, hvor der er både artikler, podcast osv.

En værdibærer

– Hvorfor tror du, bestyrelsen har valgt dig som ny topleder af Krifa?
– Jeg har et godt kendskab til hele organisationen. De kender min ledelsesstil og ønsker, at den skal fortsætte. De siger, at jeg er god til at involvere medarbejderne, skabe tillid og er en troværdig værdibærer med stor integritet.
– At være værdibærer i Krifa har vel noget med de kristne værdier at gøre?
– Ja, det er Krifas grundlag, og det skal der ikke ændres på.
– Er du selv kirkeligt aktiv?
– Ja, jeg er med i KFUM & KFUK i Randers. Og på grund af min uddannelse har jeg også været kasserer der.
– Hvor er du vokset op?
– I en lille by ved navn Ørnhøj, som ligger ca. 20 km syd for Holstebro. Her kom jeg med i KFUM & KFUK som teenager. Og jeg har gået på handelsskole i Holstebro, fortæller Preben Jørgensen. Som vestjyde kan han godt lide at lave ting selv derhjemme med en hammer og en sav.
Han er gift med Inge Lise, som er hjemmesygeplejerske, og de har to drenge på 17 og 14 år og en pige på 11 år.